У Житомирі мати двійнят відмовилася від однієї хворої дитини

  Дівчинка, від якої відмовилися батьки відразу після народження, більше місяця перебуває у відділенні постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру.

   Про це розповіла завідувачка відділення Майя Смоляр, - повідомляє suspilne.media.

  За її словами, зазвичай, дітей, від яких відмовляються батьки, через тиждень переводять до відділень педіатрії за місцем проживання або в обласну дитячу лікарню. Але на період карантину дітей залишають там, де вони народилися.

  Ця дівчинка народилася 3-го березня в обласному перинатальному центрі, від якої відразу після народження відмовилися батьки.

  Завідувачка відділеням постінтенсивного догляду та виходжування новонароджених обласного перинатального центру Майя Смоляр: "Дитинка народилася з двійні. Здорову дитину мама забрала, а від цієї дівчинки відмовилася, бо дитинка має ваду серця. Мама сказала, що дитинка хвора, і їй немає за що лікувати. Так, у дитинки є вада серця, але ця вада не критична. На сьогодні, операції, які проводяться на серці, безоплатні. І дитинку можна прооперувати і на майбутнє у неї є великі шанси залишитися здоровою дитиною. Ця дитина у нас перебуває упродовж місяця. Вона має гарну масу тіла. Вона себе добре почуває. Ми її возили на консультацію в Київ. Там сказали, що нічого такого, щоб потребувало серйозного лікування, на сьогодні немає. Хірургічного втручання вона поки не потребує. Сьогодні карантин, і тому цю дитину не можна нікуди подіти".

  Чому дівчинці доведеться упродовж певного часу перебувати у центрі і яка сьогодні ситуація в області з дітьми, від яких відмовилися батьки, розповів під час брифінгу керівник обласного управління здоров’я Микола Суслик:

  Микола Суслик: "Діти, від яких відмовляються батьки, перші 7-10 днів, перебувають у пологових будинках. І при задовільному стані далі їх переводяться до відділень педіатрії або за місцем проживання і народження. Або в обласну дитячу лікарню. Сьогодні у нас будинки дитини, які могли б приймати таких дітей, на жаль, перезавантажені повністю, на 100 %".

  Враховуючи те, що до кінця карантину дівчинці доведеться перебувати у центрі, за нею доглядатимуть медичні працівники, розповіла Майя Смоляр. За її словами, їжею та одягом дитина повністю забезпечена:

  Майя Смоляр: "Одяг ми використовуємо той, що є у пакунку малюка. Ми забрали цей пакунок у мами, коли вона сказала, що відмовляється від дитини. Допомагають з одягом благодійники. А це ті батьки, які виписалися раніше. Дитинка підросла, і цей одяг їм не потрібен, тому вони віддають нам. З їжею на сьогодні теж все добре. Допомагають перинатальний центр і певні фірми, які займаються харчуванням. І ми робимо так, щоб вистачало всього. Але от підгузки. У пакунку малюка є певна кількість, але їх вистачає на місяць- півтора. І якщо нам хтось принесе підгузки для дитини, яка важить 3 кілограми, ми будемо раді. Бо дітки у нас доглянуті".

Авторка сюжету Антоніна Тугас

Камера Сергій Кобилянський

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework