На Житомирщині СБУ викрила на хабарі одного із керівників райвідділення Нацполіції та адвоката

 Співробітники Служби безпеки України викрили на вимаганні неправомірної вигоди виконуючого обов’язки заступника начальника районного відділення ГУ Нацполіції Житомирщини та його спільника - адвоката.

  У межах розпочатого кримінального провадження встановлено, що капітан поліції разом з адвокатом організували схему вимагання і отримання грошей від місцевих мешканців за непритягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, у тому числі за керування авто у нетверезому стані. Такса за вирішення питання щодо анулювання провадження становила у середньому 10-12 тисяч гривень. Гроші, зі слів спільників, призначалися нібито для «залагодження питання» у суді.

  Співробітники спецслужби задокументували декілька фактів отримання фігурантами неправомірної вигоди. За оперативними даними СБУ, щомісяця зловмисники «закривали» до 10 адміністративних проваджень.

  Правоохоронці затримали капітана поліції в одному з райцентрів Житомирщини одразу після отримання частини чергового хабара.

  У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення зловмисникам про підозру у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

  Тривають слідчі дії для документування інших фактів отримання неправомірної вигоди фігурантами справи.

  Викриття правопорушення здійснювалось співробітниками Управління СБ України в Житомирській області спільно з Територіальним управлінням ДБР у Хмельницькому під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

41688D5D 0557 4EC9 82DA 33F2F6C22D3A

1CD36D2F B59A 414A BB9A 972F38BA4376

 

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework