У житомирському центрі іпотерапії коні можуть залишитися без їжі. ВІДЕО

  Корму для коней центру іпотерапії житомирського благодійного фонду "Берегиня Полісся" залишилося максимум на два тижні.

   Про це Суспільному розповіла директорка центру Олеся Марчук.

  За її словами, коні, які використовують для іпотерапії та реабілітації дітей із інвалідністю, незабаром можуть голодувати, бо через карантин благодійники не можуть проводити лікувальні заняття і, відповідно, не можуть заробляти на утримання тварин.

  Через карантин у житомирському центрі іпотерапії коні можуть залишитися без їжі

  Працівниця центру іпотерапії "Берегиня Полісся" Ольга Маньковська розповіла, що коні фактично весь час проводять у конюшнях. Реабілітація хворих дітей на період карантину скасована. Запаси корму поступово вичерпуються. Зараз тварини радо зустрічають гостей зі смаколиками, особливо, раді цукру. Але за кілька тижнів тварини почнуть голодувати, якщо їм не допомогти.

  Ольга Маньковська: "Нам потрібна будь-яка допомога. Нам потрібні корми. Це сіно, ячмінь, висівки. Хто чим може. Ми дуже просимо: допоможіть, будь ласка, врятувати коней, які лікують дітей, які допомагають цим хворим діткам".

  Директорка центру Олеся Марчук розказала, що для того, аби пережити карантин, коням потрібно щонайменше 6 тон сіна, 200 кілограмів вівса та по 100 кілограмів ячменю, кукурудзи та висівок. Коні також полюбляють овочі, моркву та яблука.

  Олеся Марчук: "Загалом у нас конюшня на сім коней. За місяць вони проїдають біля 4 тон сіна. У кожного коня індивідуальний раціон. Хтось їсть ячмінь, хтось овес, в залежності, від породи. В середньому, мінімальна доза вівса, яку потрібно давати одному коню, – це два кілограми на добу".

  Допомагати коням взялися житомирські школярі. Учень міської гімназії №3 Богдан Маркєєв розповів, що він та його друзі придбали для тварин по мішку ячменю та моркви. Смаколики доправили на конюшню.

  Богдан Маркєєв: "Вирішив із друзями, так би мовити, скинутись, хто скільки може і купити коням ячмінь. Я ще сам зібрав у себе вдома сіно. Можливо, вони також будуть його їсти, і ми це все передаємо цій організації. Тому що зараз коні потребують їжі. Але ж вони використовуються для лікування дітей з обмеженими можливостями".

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 13/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework