Вбитий на війні солдат через роки забуття повернувся у рідне село на Бердичівщині

  Прес-служба 26 артилерійської бригади намагається співпрацювати зі всіма патріотично налаштованими громадянами України.

   Цього разу до нас звернулися пошуковці з Лугинського району, серед яких є колишні в/с Збройних сил України, котрі беруть участь у подібних ініціативних справах, з повідомленням, що ще один «пропавший без вести» воїн Другої світової війни з Бердичевського району повернеться у рідне село…, - пише berdichev.biz.

  7 квітня 2020 року вчитель та керівник гуртка «Вартові України» Радогощанського навчально-виховного комплексу «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» Скабалюк Анатолій Федорович на полі урочища «Кобильне», неподалік від с. Радогоща Лугинського району Житомирської області, виявив залишки загиблого солдата Другої світової війни.

  Про свою знахідку повідомив методиста відділу освіти, молоді та спорту Лугинської ОТГ Бондаренка Андрія Олексійовича, а той у свою чергу передав повідомлення на Житомир члену історично-пошукового товариства «Полісся ZT» – Гвоздю Сергію Олександровичу та голові організації історико-патріотичного об’єднання «Пошук» – Ловенюку Олександру Віталійовичу.

  10 квітня 2020 року пошуковці прибули на місце знахідки та провели розкопки, в ході яких було виявлено особистий розпізнавальний знак (ебонітову капсулу) із запискою написаною рукою самого захисника. За допомогою останньої встановлено, що це лейтенант Сироїд Андрій Антонович, 1919 року народження. Місце народження: Житомирська область, Янушпольський район, с. Лемеши (зараз це село Лемеши, Райгородківської ОТГ Бердичівського району).

  Історико-патріотичним об’єднанням «Пошук» було долучено до розкопок ГО «Лугинська районна Спілка УБД АТО». На час опублікування матеріалу вже знайдено рідню загиблого. Жорстокі бої на цій ділянці фронту точилися у період з липня до 9 серпня 1941 року. Десь у ці літні дні і загинув лейтенант Сироїд Андрій Антонович.

  Після відповідних процедур з оформленням документів, за християнськими традиціями буде проведено поховання бійця у своєму рідному селі Лемеши з відданням йому всіх військових почестей.

Прес-служба
26 артилерійської бригади
ім. генерал-хорунжого Р. Дашкевича

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework