У Личманах Овруцького району через лісові пожежі 50 жителів втратили домівки

  Пів сотні жителів села Личмани Овруцького району внаслідок лісових пожеж залишилися без даху над головою. Люди переїхали до Гладковичів.

  Із селянами спілкувалися кореспонденти Суспільного.

  Село Личмани розташоване у лісі. Тут вогонь знищив цілі вулиці.

  Жителька села Личмани Галина розповіла, що багато обійсть погоріло, але її вціліла. А оце були хати усіх моїх сусідів. Жінка сказала, що від пожежі селяни втікали з речами першої необхідності.

  Жителька села Галина: "Коли вогонь наступав, то було дуже страшно. Просто у житті не бачила ніколи, щоб так було, була така пожежа. Люди всі дружно згуртувалися і вирішили відступати. Забирали хто що міг, ішли із дітками, з тваринами. Ми пішли туди, на Гладковичі, а повернулися і побачили те, що зараз є".

  Жителі села Гладковичі Володимир і Лідія: "Що було у нас, те і привезли. Що маємо, тим і хочемо поділитися із людьми. Паску привезли, крашанки, консервацію. І вино людям привезли, щоб у них теж було свято. Одяг також привезли. І свого взяли, і сусіди також давали, щоб допомогти".

  Заступник директора будинку культури с. Гладковичі Володимир Олексійович: "Поселили. Усі люди допомогли. Допомогли і з військової частини. І прикордонники, і жителі ближніх сіл. Люди, які приїхали, всіх поселили. Ковдри, матраци, їжу їм принесли місцеві люди, наварили їсти. Люди кілька ночей переночували, а вже зранку поїхали до свого села рятувати те, що залишилося".

 Гладковицький сільський голова Микола Буховець: "Надали першу медичну допомогу і все те, щоб людям було комфортно переночувати. Сьогодні ми вже відвантажили і перевезли до села Личмани речі, які дали волонтери – люди нашого насленого пункту і інших сіл району. Також допомогу передавали із інших областей.

  Голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко: Вони просять нас допомогти нас із теплим одягом, взуттям, будівельними матеріалами. Вони вирішили відновлювати оселі, які постраждали . Питання щодо ком.пенсації порушувалося на рівні району. Будемо розглядати, як ми можемо, за можливості, компенсувати ті втрати, які понесені нашими громадянами" .

Автор сюжету Сергій Косюченко

Камера Віктор Підвисоцький

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework