Таємниці мінної групи в Гульську: вийшла друга частина фільму

  На YouTube розмістили другу частину фільму про Гульську міну, що у часи Другої світової війни боронила Новоград-Волинський район від фашистських загарбників.

 

  Про це розповідає https://novograd.city.

  "На східному березі річки Случ в селі Гульськ є дві укріпленні групи: "Північна" і "Південна". Мінна група "Північна" розташована на краю Гульська в 300 метрах від залізної дороги, що прокладена у напрямку Житомир – Новоград-Волинський. Загалом оборонна споруда мала чимало недоліків як у розміщенні вогняних засобів, так і за станом підготовки у період бойових дій", – йдеться в описі до відео.

 

  Зі слів оповідача, її протяжність 536 метрів, проте вона слабша "Південної". "Північна" група розташована поблизу пагорба, на якому був вал давнього городища. Вона складається з трьох бойових споруд, сховища та вхідного блоку. До речі, всередині мінної групи збереглися написи німців, які досліджували фортифікацію, але їхні матеріали так і не були опубліковані. У групі був облаштований туалет на двох людей, що мав вигрібний колодязь та герметично міцні двері. Проте від вбиральні залишилися тільки рештки.

  До слова, 16 березня YouTube-канал "Пошуковий загін SIREN" розмістив першу частину відео про міни у Гульську. У сюжеті детально показують підземні комплекси, що побудовані в першій половині 30-х років та їхнє бойове застосування в липні 1941 року.

Новини Житомира

 

Последнее изменение Среда, 22/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework