Поблизу Житомира горів ліс. Лісівники підозрюють зумисні підпали. ВІДЕО

  Чотири підпали сухої трави та лісу сталися 20-го квітня у Житомирському районі.

  Про це Суспільному розповів лісничий Станишівського лісництва Віталій Матковський.

  За його словами, пожежі могли виникнути через зумисні підпали сухого настою та дерев. Лісівники наразі підраховують збитки.

  Віталій Матковський сказав, що перший підпал сухої трави стався на території лісового масиву Вересівської сільської ради. Повідомлення про це надійшло до лісової охорони о 17-тій годині.

   Віталій Матковський: "Представники лісової охорони виїхали на цю ділянку лісу і за декілька годин локалізувала пожежу. Ми повідомили керівників лісгоспу, і сюди додатково скерували пожежну машина і пожежний трактор. Створили так звані мінералізовані смуги, щоб пожежа не поширилася на весь лісовий фонд. Так і ліквідували пожежу".

  За його словами, є версія, що декілька підпалів лісу – штучні, бо просто так сама трава не горить. Лісівники обстежили всю підпалену ділянку і не виявили слідів відпочинку людей. "Це був навмисний підпал. На жаль, ще не вступила у дію постанова, відповідно до якої за підпал сухостою передбачено штраф 17 тисяч гривень. Діючі штрафи для громадян від 250 до 550 гривень. А для посадових осіб від 550 до 850 гривень",- розповів лісничий.

  Він також розповів, що пожежу гасили 10 працівників лісової охорони. Коли гасили в одному місці, люди підпалювали ще на трьох ділянках на території Станишівського лісництва.

  "Буквально 150 метрів від поля від попереднього згарища ми побачили другий підпал. Він площею 10 соток. Людина рухалася лісом і палила спочатку траву на полі, а потім ліс. Підпали були постійно і раніше. В основному, вночі. А вчора був підпал вдень. І це робиться для того, щоб, дискредитувати лісівників. Або щоб побачити, на скільки лісова охорона готова до ліквідації лісових пожеж", - припустив лісничий.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 23/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework