Розмитнення «євроблях» за заниженою вартістю: Ексдепутат Житомирської міськради організував центр з мінімізації податкових платежів

  На Житомирщині Служба безпеки України задокументувала діяльність угруповання, учасники якого організували міжрегіональний центр з мінімізації податкових платежів при розмитненні імпортних автомобілів за заниженою оціночною вартістю.

  У ході досудового розслідування правоохоронці зібрали достатню доказову базу, яка підтверджує участь у цій схемі ексдепутата Житомирської міськради. Він раніше обіймав посаду першого заступника голови обласної військово-цивільної адміністрації одного зі східних регіонів України.

  Зловмисник зареєстрував на підставних осіб кілька підконтрольних комерційних структур, чиї реквізити використовувалися під час імпорту автомобілів із Євросоюзу. Директором і бухгалтером фірм він призначив свою знайому. Ще один спільник, митний брокер, відповідав за «вирішення» митних формальностей при оформленні автомобілів.

  Використовуючи підроблені документи, фігуранти штучно занижували реальну вартість обов’язкових відрахувань до бюджету.

 Організатор використовував численні зв’язки серед працівників митниці, які він завів завдяки займаним посадам. Митники закривали очі на невідповідності у документах при оформленні авто. Встановлено, що за період активної діяльності угруповання бюджет недоотримав 8,2 мільйона гривень.

  На підставі зібраних доказових матеріалів організатору центру повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 28 (вчинення злочину організованою групою), ч. 3 ст. 27 (види співучасників) та ч. 3 ст. 212 (умисне ухилення від сплати податків або зборів, якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

  Митному брокеру інкримінується ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 212 КК України. Підприємиця підозрюється у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 212 КК України.

 Рішенням суду накладено арешт на майно фігурантів кримінального провадження: два банківських рахунки та заблоковано рух коштів на 23 банківських картках, шість автомобілів, 15 земельних ділянок, квартиру та частину житлового будинку, які належать їм на правах власності.

  Матеріали документування протиправних дій посадовців Житомирської митниці, причетних до функціонування ОЗУ, виділено в окреме кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

  Заходи із документування діяльності організованого злочинного угруповання проводилися співробітниками УСБУ в Житомирській області спільно з управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС та прокуратурою.

Пресгрупа УСБ України в Житомирській області

 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Воскресенье, 26/04/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework