Обсервація чи самоізоляція – за минулу добу на Житомирщині 11 чоловік, які перетинали кордон, встановили додаток «ДІЙ ВДОМА»

  Впродовж минулої доби 11 осіб перетинаючи кордон на в’їзд в Україну через пункт пропуску «Виступовичі», встановили на свої особисті сматрфони мобільний сервіс «ДІЙ ВДОМА».

   Додаток, який призначений для контакту з особою, яка перебуватиме на самоізоляції на час двотижневого карантину та контролю за її обов’язковим дотриманням. Осіб, які б підлягали обов’язковій обсервації на кордоні не виявлено.

  Нагадаймо, що у відповідності до постанов Уряду для осіб, які перетинають кордон передбачена обов’язкова госпіталізація до обсерваторів. Проте відповідно до змін, які вніс Кабінет Міністрів України до постанови № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» передбачено, що окрім госпіталізації в обсерваторах громадяни можуть погодитися на самоізоляцію з використанням електронного сервісу «ДІЙ ВДОМА».

  Враховуючи нововведення особи, які прибувають з-за кордону наразі не заповнюють бланк добровільної згоди на самоізоляцію і у разі небажання їхати до обсерватора повинні завчасно завантажити на свій телефон відповідний додаток. Також в пунктах пропуску забезпечено можливість завантаження застосунку через стікери з QR-кодом. Перевірятимуть, під час здійснення відповідного контролю, внесення громадянами інформації у додаток співробітники Держприкордонслужби, організації відкритої для взаємодії та діалогу з громадою.

  У разі відмови особи чи неможливості встановити сервіс «ДІЙ ВДОМА» прикордонники у пункті пропуску інформують про це представників санітарно-карантинних підрозділів та Національної поліції, які забезпечуватимуть доставку такої особи до місця обов’язкової обсервації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майор ВСП під час одержання хабара затриманий військовою прокуратурою в Житомирі

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework