Вогнищем поширення коронавірусної інфекції на Житомирщині стала Бердичівська міська лікарня

  У Бердичівській міській лікарні зафіксували вогнище поширення коронавірусної інфекції.

   Про це під час брифінгу 4-го травня розповів головний санітарний лікар області Зіновій Парамонов, - розповідає suspilne.media.

  За його словами, в цій лікарні на CОVID-19 захворіли 38 працівників, у тому числі 28 – безпосередньо медичні працівники та 9 – обслуговуючий персонал. І це – майже половина від усіх жителів Бердичева та району, в яких лабораторно підтвердили COVID-19 із початку пандемії. Загалом в місті Бердичеві та районі захворіли 85 людей.

  Зіновій Парамонов сказав, що основними причинами виникнення спалаху захворювання на коронавірусну інфекцію в цьому медичному закладі стало недотримання санітарних норм. За його словами, фіксування лабораторно підтверджених випадків захворювання відбулося, зокрема, на вихідних, після оголошення додаткових карантинних заходів у цій лікарні.

  Він також розповів, що другим вогнищем поширення коронавірусу в області може бути Коростенська міська лікарня. Станом на 4-те травня на лабораторному дослідженні шляхом ПЛР-тестування перебуває 70 зразків, взятих у медичних працівників лікарні.

  За інформацією керівника обласного управління охорони здоров’я Миколи Суслика, загалом на COVID-19 захворіли 107 медичних працівників області. Зокрема, в обласному центрі лабораторно підтвердили 39 випадків захворювання серед медпрацівників, з яких 21 – це працівники первинної медичної ланки.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework