Сергій Сухомлин розповів, як місто поступово виходитиме із карантину

  Поступове послаблення карантинних обмежень, яке передбачає відкриття парків та скверів для прогулянок, відновлення роботи літніх майданчиків кафе та ресторанів, дозвіл на оптову та роздрібну торгівлю непродовольчими товарами - такі заходи починаючи з 11 травня анонсував прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

   Частково у Житомирі подібні зняття обмежень, як наприклад робота перукарень, вже здійснили. Мер Житомира Сергій Сухомлин пояснює: можливо, в деяких моментах органи місцевого самоврядування і перевищили свої повноваження, втім, вважає, що таке рішення виконкому було продиктоване здоровим глуздом. Наразі у муніципалітеті не збираються поспішати ухвалювати рішення щодо пом'якшення карантину і хочуть отримати повні роз'яснення від Кабміну, - розповідає zhitomir.info.

  «Це все добре, але ми ще повинні дочекатись публікації постанови Кабміну. Навіть по вчорашньому засіданню Кабінету Міністрів виникає багато запитань. Ми сьогодні зібрались із бізнесом і опрацьовували свої пропозиції, які, можливо, нам треба буде проводити через уточнювальні рішення виконкому. День-два ми домовились, що ми чекаємо остаточну постанову Кабміну, опрацьовуємо свої пропозиції і в середу чи четвер відбудеться виконком, на якому ми будемо приймати всі ці рішення для безпечної роботи бізнесу і для безпеки покупців», - розповідає мер Житомира.

   Окрім поступового зняття обмежень, потрібно забезпечити безліч інших супутніх процесів, переконані в мерії.

  «Є ще багато моментів, які нам треба врахувати. Наприклад, громадський транспорт. Ми не зупиняли в Житомирі громадський транспорт. Дійсно, був трохи зменшений випуск тролейбусів. Комунальне підприємство несе величезні збитки, які компенсуються фактично із міського бюджету, якого й так немає. З іншого боку, коли ми розуміємо, що бізнес починає працювати, то людям потрібно приїхати на роботу і так само й покупцям потрібно приїхати. Щоб не робити скупчень у громадському транспорті ми повинні зараз відпрацювати збільшення графіків, збільшення одиниць техніки, яка буде виходити на маршрути. Це те, що стосується транспорту. В постанові Кабміну ми також не побачили нічого, і я піднімав питання на зустрічі з головою адміністрації та з бізнесом, щоб надати рекомендації Кабміну, по роботі дитячих садочків. Ми розуміємо, що коли починає працювати економіка, коли люди починають виходити на роботу, то дуже багатьом просто немає з ким залишити дітей. Ми вже повинні відпрацьовувати ці моменти. Чи з 11 травня, чи з 1 червня, чи з 22 травня це потрібно вводити. Але потрібно готувати рішення, щоб і ми як влада, і заклади могли відпрацьовувати всі засоби, які необхідні для того, щоб перебування дітей було максимально безпечним», - каже Сергій Сухомлин.

  Навіть поступове зняття обмежень може призвести до підвищення кількості випадків на коронавірус, але з цією небезпекою потрібно навчитись жити, вважає мер Житомира. Найважливіше нині, на думку міського голови, все ж убезпечити категорію громадян, які перебувають у групі найвищого ризику.

  «Треба жити і працювати в умовах цієї епідемії. Вона не зникне нікуди ні після 11 травня, ні після навіть 30 червня. Це вже надовго і спалахи цієї хвороби будуть періодично виникати. Вчені кажуть, що восени буде спалах цієї хвороби. Але те, що ми бачимо в Україні в цілому і в Житомирі - це нормальна ситуація, коли в нас, слава богу, майже немає тяжких хворих. Слава богу, що це поки що так. Ми сподіваємось на краще, на даний час ситуація така. Нам потрібно ще притримати вдома, як би болісно це не було, але людей похилого віку, старших людей. І ті люди, яким потрібно працювати, вони будуть працювати. І для того, щоб зменшити навантаження на медичну систему старших людей потрібно притримати вдома. І після цього вже повністю відновлювати роботу і міста, і країни», - каже міський голова.

Джерело: zhitomir.info

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework