Ціна життя Богданчика — 60 тисяч євро

  Більше року Богдан Пількевич (на знімку) з села Новобратського Малинського району, що на Житомирщині, майже прикутий до лікарняного ліжка. У хлопчика відмовили обидві нирки. Ситуація критична: дитина не може обходитися без гемодіалізу та життєвонеобхідних дорогих медикаментів.

   — Богданчик хворіє з 3,5 років, — розповідає мама хлопця Віта Сергіївна. — Медики призначали препарати для амбулаторного лікування, кожних півроку були у обласній дитячій лікарні на Станишівці. Але торік у лютому стало гірше — п’ять місяців дитина пробула на межі життя і смерті в реанімації: спершу в обласній лікарні, потім — київському «Охматдиті». З серпня його перевели у відділення інтенсивної та ефективної терапії хронічних інтоксикацій НДСЛ «Охматдит».

  Богдану терміново необхідна трансплантація нирок.

  — Наприкінці лютого 2020-го ми повернулися із мінської клініки, де сина обстежили і поставили в чергу на операцію. Ціна життя — 60 тисяч євро, за нинішнім курсом це майже 1,8 мільйона гривень.

  Саме така вартість операції з врахуванням донорської нирки у Білорусі, в яку входить 35-денна реабілітація і періодичний огляд до оперативного втручання.

  Родина — в розпачі. Крім Богданчика, батьки виховують трьох дітей — 11-річну Валерію, восьмирічну Маргариту і чотирирічного Олександра. Батько працює на пилорамі, мати — домогосподарка. Місячний дохід — мізерний для великої сім’ї. Батьки самотужки неспроможні зібрати величезну суму, яка врятує життя їхньому синові.

  — Час спливає — в будь-який момент нас можуть викликати в Мінськ, коли з’явиться донорський орган, — плаче жінка. — Для визначення його сумісності з організмом сина необхідно додатково сплатити 350 євро.

  Увесь час після погіршення стану хлопчика сім’ю Пількевичів підтримують селищна рада та небайдужі до чужої біди люди. Родина усім безмежно вдячна. Саме завдяки благодійникам вдалося зібрати понад 45 тисяч гривень на попереднє комплексне обстеження у Білорусі. А напередодні Великодня депутат облради Сергій Диняк передав 10 тисяч гривень в «Охмат­дит» для чергових курсів медикаментозного лікування.

  — Я вдячна Сергію Васильовичу, який знайшов час і можливість завезти фінансову допомогу безпосередньо в київський «Охматдит», адже через карантин відмінили громадський транспорт, — говорить жінка. — Зараз навіть не можемо побачити сина — в лікарню не пускають через коронавірусну загрозу. Бідна дитина втомилася від уколів і крапельниць, плаче, хоче додому. Буває, руки опускаються через безвихідь.

  Усі, кому небайдужа доля Богданчика, теж можуть долучитися до збору коштів на трансплантацію: на ім’я мами відкритий благодійний валютний рахунок у «Альфа-банку»: UA053003460000026209910892659 (поповнення в євро), UA493003460000026200910892658 (поповнення в доларах) та картка «ПриватБанку» № 5168 7427 2114 5484.

  Було б добре, щоб волонтери посприяли у організації акції збору коштів. Сім’я сподівається на відгук активістів місцевих і всеукраїнських громадських і благодійних організацій.

Джерело:  "Малинські новини"

Новини Житомира

 

Последнее изменение Суббота, 09/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework