#НЕ ПАЛИ: рятувальники Житомирщини розпочали спільне патрулювання екосистем

  Із початком пожежонебезпечного періоду в Україні різко збільшилася кількість пожеж у природних екосистемах. Сотні гектарів задимлених лісів та відкритої території, десятки зруйнованих вогнем будинків громадян та численні людські жертви.   

  Серед основних причин, які призводять до загибелі людей, рятувальники називають свідоме нехтування правилами пожежної безпеки та необережне поводження із вогнем.

  Для того, щоб убезпечити громадян від порушення карантинних заходів та правил пожежної безпеки у святкові дні, рятувальники Житомирщини розпочали спільні рейди в екосистемах. Разом із поліцейськими та лісівниками фахівці ДСНС протягом травневих вихідних здійснюють патрулювання у лісових масивах та місцях масового відпочинку громадян, які ще заборонено відвідувати.

 9 травня, рейдовики виявляли порушників, які відпочивали на лоні природи. Фахівці зробили їм усні зауваження та попередили, що наступного разу вони будуть притягнені до адміністративної відповідальності. Також рятувальники наголосили, що через людську недбалість цього року на території області виникли масштабні лісові пожежі.

  Навіть після послаблення карантину з 12 числа у пожежонебезпечний період заборонено розводити багаття у лісових масивах. Відпочивати можна буде у спеціально обладнаних рекреаційних зонах. Окрім цього, вогнеборці роздали усім проінструктованим інформаційні листівки з правилами пожежної безпеки. Після спілкування з фахівцями порушники залишили місця відпочинку.

  Такі заходи відбулися у м. Житомирі, м. Баранівці, смт Брусилові, Малинському, Овруцькому, Новоград-Волинському, Ємільчинському, Андрушівському, Коростенському, Хорошівському, Пулинському, Олевському та Ченяхівському районах.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework