На Житомирщині заліснено всі ділянки, де минулоріч проведено рубання

  В державних лісогосподарських підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено технічне приймання лісокультурних об’єктів.

   Іншими словами, спеціальні комісії, до складу яких увійшли спеціалісти лісгоспів та лісництв, оглянули всі ділянки, на яких цього року було створено лісові культури, і дали оцінку виконаним роботам.

  Комісія дійшла висновку, що всі 3955 гектарів, на яких навесні проведено лісовідновлення, заслуговують оцінки «добре» та «дуже добре».

  Тепер лісівники доглядатимуть за насадженнями: проводитимуть всі необхідні заходи – підживлення, обсапування, обкошування, аби культури набиралися сил, мали гарний приріст та за кілька років стали повноцінним лісом.

  78% створених цьогоріч культур складає сосна, 18% - дуб, решта – ялина, модрина, береза, вільха. В деяких господарствах садили горіх, ясен та липу.
Всі культури створювали методом садіння, окрім дуба – його висівали. Понад третина садивного матеріалу вирощена з насіння з покращеними спадковими властивостями.

  Окрім того, навесні поточного року закладено плантації різдвяних ялин площею 67 гектарів та 3,6 гектара шкілок з декоративними породами.

Пресслужба Житомирського ОУЛМГ

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework