Колектив обласного лабораторного центру виступив проти звільнення керівника Центру

  Таке рішення прийняли 7 травня на загальних зборах члени колективу. За словами працівника Центру Зіновія Фіца, про звільнення керівника вони дізналися від головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, який 6 травня приїжджав до Житомира і спілкувався з працівниками Центру.

   Зіновій Фіц: "Ми не виступаємо адвокатами Зіновія Парамонова. Ми його колеги. І тому я дозволю собі висловити думку нас усіх і звертаюся, в першу чергу, до пана Президента. Пане Президенте, приверніть увагу до ситуації в державній установі Житомирський обласний лабораторний центр".

  Подробиці у сюжеті suspilne.media.

  Наталія Циганчук, юристка: "Ми проти звільнення Зіновія Парамонова. Це звернення до Президента, в якому ми написали, що нинішня ситуація, яка склалася – це переслідування керівника, котрий має власну позицію. Який ніколи не піде на приниження медичних працівників та на їх зневагу. Який не втручався у політичні чвари. Він розбудував цей лабораторний центр. Він зробив все, щоб цей центр вважався кращим в Україні".

  7 травня на своїй сторінці у мережі Facebook головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко написав, що 2 травня в Житомирі працювала комісія Міністерства охорони здоров'я, яка дала рекомендації за результатами перевірки.

  "Вчора мені повідомили, що нічого не змінилося і що в.о. керівника лабораторного центру був надісланий лист, що протягом трьох днів лабораторія не буде приймати зразки на дослідження коронавірусної хвороби. Після дзвінка відразу поїхав в Житомирський обласний лабораторний центр", - написав Віктор Ляшко.

  Нагадаємо, від Житомирської міської ради до Міністерства охорони здоров'я було надіслано лист щодо звільнення головного санітарного лікаря Житомирщини.

  Сергій Сухомлин, житомирський міський голова: "Тут просто вже трішки терпіння закінчилося. Бо кілька тижнів тому був лист від санлікаря, розісланий по всім підприємствам Житомира з вимогою фактично припинити роботу. І цей лист не був узгоджений з містом. Цим листом навіть заборонялося пересування приватним автомобілем по місту. Тепер ми отримали листи-попередження по лікарням, що не будуть проводитися тестування хворих в обласній лабораторії через перевантаження. Лікарі не можуть працювати в таких умовах. У нас багато людей, які потребують виписки з лікарень і їм треба пройти повторні тести. І якщо тести не будуть проводитися деякий час, то ми навіть не зможемо виписати цих хворих".

  Ситуацію з чергою на проведення ПЛР-аналізів головний санітарний лікар області Зіновій Парамонов пояснив завантаженістю Центру.

  Зіновій Парамонов: "За останній тиждень Міністерством охорони здоров’я та Кабінетом Міністрів були видані накази про обов’язкове обстеження медичних працівників, які залучені до лікування коронавірусних хворих, кожні 5 днів. Плюс – вийшла постанова Кабінету Міністрів, що ми повинні ще обстежувати хворих, які йдуть на всі планові операції. Тому різко збільшилася кількість мазків на обстеження, і у нас накопичилося приблизно 700 мазків. Наша лабораторія за добу, в середньому, виконувала 120 мазків".

  Зі слів Зіновія Парамонова, щоб вирішити ситуацію, до роботи у лабораторному центрі залучили 3-х спеціалістів з двох медичних закладів міста.

  Головний санітарний лікар області Зіновій Парамонов:

  "Щоб ми завтра вже могли б запустити роботу десь так на триста тестів за добу. Я так гадаю, свою норму ми зробимо 120 і плюс ще з новими працівниками 120 за добу. І за два дні ми практично виходимо на нуль. І починаємо приймати всі мазки. Але ж за ці дні вже почали поступати мазки від важко хворих. І ми не відмовляємо. Ми їх також приймаємо", – розповів Зіновій Парамонов.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework