Черга в обласному лабораторному центрі зменшилася до 180 проб

  12 травня під час щоденного брифінгу голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко розповів, що 8 травня перевірили 486 проб, відісланих на дослідження у Київ, а обласний лабораторний центр збільшив потужності і зараз може робити від 180 до 220 тестів на добу.

    Про це повідомляє suspilne.media.

  Віталій Бунечко: "Фактично ми бачимо, що співробітники центру і апарати були максимально завантажені, і тому ми маємо показник у майже 600 тестів, які було проведено нашим лабораторним центром за вихідні. На сьогодні ми маємо в черзі близько 180 проб. Тому зараз ми ідемо практично доба в добу. Ми не допустимо збільшення черги, так як було, коли ми мали в черзі 800 проб. Лабораторний центр збільшив потужності за рахунок тощо, що на роботу взяли ще двох лікарів-інфекціоністів. Це допомогло збільшити кількість робото-годин на апаратах лабораторного центру".

  Начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик розповів, що в обласній клінічній лікарні імені О.Ф.Гербачевського провели 13 тестів на коронавірус на новому обладнанні.

  Микола Суслик: "Із сьогоднішнього дня вони (тести - ред.) будуть верифіковані в лабораторному центрі. Працюють фахівці, які раніше пройшли спеціалізацію по вірусології на базі Київської академії післядипломної освіти і відповідні тренінги по роботі з обладнанням, яке встановлено в обласній лікарні. Повноцінно апарат вже почне працювати з сьогоднішнього дня".

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework