Житомирські лісівники працюють над попередженням лісових пожеж

  Пожежу легше попередити, ніж ліквідувати. Наскільки точно ця істина відображає реальне життя - добре знають лісівники області. Відтак профілактичні протипожежні заходи мають бути у щоденних робочих планах.

  На цьому наголосив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Вікто Сахнюк.

  В лісгоспах влаштовують додаткові протипожежні мінералізовані смуги у всіх пожежонебезпечних лісових насадженнях та навколо лісових масивів, які межують із торфовищами, сільськогосподарськими угіддями, посилюють роботу поостійно діючих рейдових бригад, ведуть візуальний контроль за пожежним станом не лише на землях підприємства, а й на суміжних територіях.

  «Впродовж минулих вихідних державна лісова охорона області разом з рятувальниками та працівниками поліції провели 65 спільних рейдів в екосистеми, - розповідає Віктор Анатолійович.

  Навіть попри те, що в області діє ряд карантинних обмежувальних заходів, а в лісах - високий клас пожежної небезпеки, рейдовики зафіксували 4 десятки фактів перебування в лісах та поблизу них груп осіб, котрі прибули туди на відпочинок або на риболовлю.»

  Патрулюючі побували на рекреаційних пунктів, облаштованих в лісових масивах, а також в інших місцях в лісах та на прилеглих до них територіях, котрі найчастіше обирають мешканці області та гості для відпочинку в природі.

  Відтак, усім, кого зустрічали, розяснювали, яких правил потрібно притримуватися під час перебування в екосистемах, аби не допустити виникнення пожеж. Відпочивальникам роздавали памятки із основними правилами поведінки в лісі та застереженнями про відповідальність за порушення законодавства.

  До слова, грубих порушень правил пожежної безпеки цими вихідними не зафіксовано.

  Проте з початку пожежонебезпечного періоду лісова охорона області склала на таких порушників 14 протоколів, котрі сплатили майже 4 тисячі гривень штрафів та 148 тисяч гривень шкоди, заподіяної лісу.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework