На Житомирщині організованій злочинній групі повідомили про підозру у виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропної речовини - амфетаміну

  Наразі, 07.05.2020, 08.05.2020 усім трьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у скоєнні злочинів за ч.3 ст.307, ч.3 ст. 28, ч.2 ст. 317, ч. 3 ст. 311 КК України.

   За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації та утримання місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, незаконного придбання, зберігання та перевезення прекурсорів з метою їх використання для виготовлення амфетаміну, а також за фактом виготовлення, зберігання, перевезення з метою збуту психотропної речовини – амфетаміну організованою групою в особливо великих розмірах.

  За даними слідства, житель Житомирської області, 1987 року народження, з метою систематичного вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних (психотропних) засобів, створив  та очолив  організовану злочинну групу, до складу якої залучив свою співмешканку та знайомого (відповідно, 1984 та 1991 років народження).

  Обладнавши у будинку садового товариства нарколабораторію, учасники організованої групи з листопада 2019 року по січень 2020 року незаконно, у великих розмірах, виготовляли амфетамін, який мали намір збувати наркозалежним особам.

  Під час санкціонованого обшуку у будинку правоохоронці виявили та вилучили майже 100 г амфетаміну, що вважається особливо великим розміром, а також наркообладнання для виготовлення психотропної речовини.

  Ухвалою суду фігурантам справи застосовано запобіжні заходи. Зокрема, організатору та виконавцю – у виді тримання під вартою з можливістю внесення грошової застави, третій учасниці – домашній арешт у нічну пору доби. (За інформацією установи виконання покарань, після внесення понад 168 тис грн грошової застави організатора групи звільнено з-під варти).

  Також, з метою збереження речових доказів та забезпечення подальшої конфіскації, накладено арешт на вилучені психотропні засоби – амефтамін, 2 легкові автомобілі марки «Ауді А6» та «Ауді А3», грошові кошти на суму 60 тис грн, 1150 доларів США, 150 ЄВРО, мобільні телефони, тощо.

  Досудове розслідування проводить ГУНП в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримання під вартою або майже 137 000 грн застави – посадовцю Житомирської поліції обрано запобіжний захід

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework