Дружина підлеглого Єрмака отримала землю на Житомирщині за заниженою в сто разів ціною

  Замість десятків тисяч — лише 250 гривень на рік: на Житомирщині землі підприємства «Україна-Черняхів-1» здали в оренду за ціною, заниженою у 100 разів, - пише olevsk.online. 

 

  А у списках пайовиків замість реальних селян опинилися близько ста невідомих осіб. Хто обдурив людей, які віддали десятки років роботі на селі? Дивіться у розслідуванні Христини Кришихи.

 

  «Людям майнові сертифікати не віддають. У списку невідомих осіб, які не працювали на підприємстві, — понад два десятки. Але їм видавали зарплату, видавали їм майнові сертифікати та гроші стовідсотково», — розповідають селяни.

  Ба більше, коли ринкова вартість 1 гектару землі складає близько 2000 гривень, її віддали за 25 гривень за гектар — з легкої руки ексдиректора КСП Сергія Ромашка.

  Щоб припинити свавілля, 4 грудня 2019 року селяни-пайовики, а фактично — акціонери компанії, провели збори та обрали нового директора фірми Богдана Максимчука. Однак старий директор Ромашко не здався та наступного дня провів фіктивні збори, підробив протокол і поновив себе на посаді.

  «Вони уклали договір між своїми людьми, в групі 6-7 осіб. Вони склали протокол, поїхали до Новограда до реєстратора, аби за цими протоколами зборів зробити Ромашка знов головою КСП», — стверджує пан Максимчук.

  Тож, щоб спростувати це одноосібно прийняте рішення, громада звернулася до Антирейдерської комісії Мін’юсту, яка вирішила скасувати призначення.

  Однак і цим історія не закінчилася. З початком посівного сезону у 2020 році поля КСП почали обробляти трактори підприємства «МГМ-АГРО», яке належить дружині працівника Офісу Президента.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework