У Малині дезінфекцію під'їздів включили до платіжок за комунальні послуги

  Мешканці Малина повідомили про отримання платіжок за дезінфекцію під’їздів під час карантину.

  Повідомлення з такою інформацією у п’ятницю, 15 травня, опублікували у Facebook-спільноті «Рідний Малин». Авторкою допису є користувачка Taisiya Dyachuk. Судячи з усіх ознак, сторінка фейкова. Хто прикривається цим акаунтом, невідомо.

  Однак кореспондентка ІнфоМалин вирішила розібратись у ситуації і з’ясувати, чиїм все-таки коштом проводили дезінфекцію сходових майданчиків у будинку по вул. Пилипа Орлика, 4.

  «Дуже хочеться розповісти, як наша місцева влада - Олексій Шостак - «турбується» про нас під час епідемії. За квітень жителі будинку № 4 по вул.Пилипа Орлика отримали платіжки від «Малин Енергоінвест» (управляюча компанія, - ред.), де було включено додатково 300грн. з кожного мешканця до квартплати за дезінфекцію під’їзду (ніби хтось їх просив!)», - йдеться у дописі користувачки Taisiya Dyachuk.

  Зі слів авторки, аналогічна сума вже закладена у платіжці за травень. При тому, що у будинку з восьми сімей живуть тільки шість, і усі пенсіонери - один ветеран війни, троє - ветерани праці.

  «У такий складний для людей час совісті зовсім немає! Кому війна, а кому мати рідна. Ганьба!» - емоційно резюмує дописувачка.

  Журналісти поспілкувався з мешканкою будинку по вул. Пилипа Орлика,4 Галиною Моргун, яка підтвердила отримання квитанції та претензії до управляючої компанії з боку жильців.

  «На початку травня мешканці справді отримали на електронні скриньки платіжки, і дуже здивувались сумі «до оплати». Із кожної квартири вимагають близько 340 гривень. Згідно із договором, управлінській компанії маємо сплачувати приблизно 50 грн щомісяця – по 0,86 грн/кв.м. Тобто 290 грн нам нарахувати невідомо за що. Згодом працівник «Малин Енергоінвест» повідомив, що це рахунок за дезінфекційні роботи», - зазначила у коментарі Галина Моргун.

  У двоповерховому будинку по вул. Пилипа Орлика, 4 – вісім квартир. Відповідно, якщо інформація підтвердиться, квітнева дезінфекція обійдеться мешканцям у близько 2400 грн. Зі слів співрозмовниці, про жодні роботи жителів не попереджали, тому люди не готові зараз постфактум погоджуватись і тим паче - оплачувати обробку сходових майданчиків.

  «Це немалі суми для людей і ніхто оплачувати їх не буде! Раніше, якщо ми замовляли в управителя певну послугу, то, звісно, платили по прейскуранту. Але ж цього разу нас ніхто не попереджав про ці роботи. На початку квітня якийсь робітник несподівано забіг в будинок, швиденько обробив і пішов. Ми самі прибираємо під’їзди, робимо ремонти, то легко могли б і обробляти все. І точно не за 2400 грн» - обурюється Галина Моргун.

000110

  Вона каже, що юрист вже підготував звернення до «Малин Енергоінвест» та до місцевої влади з проханням відреагувати на ситуацію. Якщо не матимуть відповіді, обіцяють звертатись в обласну прокуратуру через очевидне порушення умов договору.

  Своєю чергою керівник ТОВ «Малин Енергоінвест» Микола Корнійчук у розмові з ІнфоМалин заперечив надсилання платіжок із рахунками за дезінфікування будинку.

  «Жодних квитанцій із включеною вартістю за дезінфекцію підприємство не надсилало. Не знаю, звідки така інформація. До мене особисто мешканці будинку не звертались із претензіями», - відповів спочатку Микола Корнійчук.

  Згодом він зазначив, що на початку карантину Кабмін зобов’язав посилити санітарні обробки і дезінфікувати будинки. Відповідно, «підприємство повинно було проводити роботи з дезінфекції».

  «Жодних претензій з боку старшого по будинку чи самих жильців, ми не мали. Як треба було діяти? Не виконувати постанову Кабміну? Звісно, були випадки, коли мешканці інших ОСББ відмовлялись від нашої дезінфекції, запевняючи, що самі оброблятимуть площу. Ми погоджувались, звісно. По Пилипа Орлика,4 таких заяв не було, тому ми дезінфікували», - висловився Корнійчук.

  Наразі він не готовий остаточно повідомити, хто ж в кінцевому результаті повинен оплачувати обробку під’їздів.

  «Раніше перший заступник міського голови Малина Петро Піковський сказав, що першу дезінфекцію будемо проводити безкоштовно, а всі наступні потрібно актувати. І потім по місяцях показувати витрати у актах виконаних робіт. Наразі ми підготували акти за усі проведені роботи, які маємо надати міськвиконкому. Хто буде оплачувати роботи - мешканці, міська чи обласна рада - невідомо», - зазначив керівник управляючої компанії.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework