Майстер спорту з дзюдо на передовій з 2014 року

  Олександр Остренко у Збройних силах України від самого початку російсько-української війни.

   Захищати Батьківщину починав у добробаті. 2014 рік, за його спогадами, був дуже тяжкий для всіх – активна фаза бойових дій, рейди, штурми, зачистки. Тоді було видно, де ворожі підрозділи сформовані із «трактористів» та кримінальних елементів, а де – професійні військові. І різниця ця відчувалась по їхніх втратах та захоплених зброярських трофеях. Навіть тепер видно, що аматорів там немає, - розповідає armyinform.com.ua.

  Замолоду Олександр професійно займався дзюдо.

  – У молодших класах школи я спочатку займався бальними танцями. Вчитель танців, так би мовити, не дуже добре до мене ставився. І я подумав – піду спортом займатися, підросту, накачаюсь і всиплю йому (сміється). Це і стало поштовхом. Почав займатись серйозно. До строкової служби у війську вже став кандидатом у майстри спорту з дзюдо, а після – продовжив тренуватися та дійшов до спортивного звання майстра спорту. Виступав на республіканських та міжнародних змаганнях, – розповідає Олександр.

  Він знаходить можливість підтримувати фізичну форму і на передовій. За його словами, для цього тут є саморобні штанги, турнік та бруси. Надалі професійно займатись спортом вже не стане, однак має бажання спробувати себе як інструктор у дитячо-юнацьких патріотичних організаціях. Аби вчити молодь поєднувати майбутню військову службу з високими спортивними досягненнями.

  – Нині перед Україною такі виклики, що кожен повинен вміти тримати зброю в руках, – каже він. – І молодим хлопцям, які переховуються від призову, я рекомендую все ж таки пройти військову службу. Ніхто не примушує залишатися в армії. Але у будь-який момент на поріг нашого дому може прийти ворог, тому кожному чоловікові в нашій країні треба бути до цього готовим.

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework