На Житомирщині організованій злочинні групі повідомили про підозру у скоєнні розбійних нападів зі зброєю та замаху на вбивство працівника поліції

  За процесуального керівництва прокуратури Житомирської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння організованою злочинною групою розбійних нападів у Київській області. 

  Наразі, 18-20 травня 2020 року, за погодженням із процесуальним прокурором, злочинній групі повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень.

  Зокрема, організатора підозрюють у скоєнні злочину за ч. 4 ст.187, ч.1 ст.263 КК України (розбій з проникненням у житло, вчинений організованою групою, незаконне поводження зі зброєю). Інших трьох учасників – також за ч.4 ст.187, ч.1 ст.263 та одного з них ще й за ст.348 (замах на вбивство працівника правоохоронного органу) КК України.

  За даними слідства, житель міста Києва, 1978 року народження, раніше судимий, з метою протиправного заволодіння майном та грошовими коштами заможних мешканців¸ організував та очолив стійку групу осіб, залучивши ще трьох своїх знайомих киян, 1976, 1978 та 1988 років народження.

  Правоохоронці викрили та затримали групу у грудні минулого року під час розбійного нападу на будинок заможної родини, що у Києво-Святошинському районі. У ході затримання нападники чинили опір, до того ж, один із них здійснив постріл з вогнепальної зброї, цілившись в обличчя працівнику поліції.

  У затриманих вилучено 3 одиниці вогнепальної зброї, приведеної в бойову готовність, боєприпаси до неї, спеціальний засіб для злому, світлошумову гранату, а також автомобілі BMW та Volkswagen Toureg, які вони використовували для скоєння злочинів.

  Крім того, організатор групи підозрюється у вчиненні протягом жовтня 2017- лютого 2019, разом з іншими спільниками, трьох розбійних нападів на території міста Житомира та району.   

  Зокрема, під час розбійного нападу на помешкання у селі Зарічани потерпілим було заподіяно збитків на суму майже 780 тис грн.

  Також, об’єктами розбійних нападів організатора групи і його спільників  стали ювелірна майстерня та офіс приватного підприємця у місті Житомирі, під час яких вони заволоділи чужим майном на загальну суму майже 276 тис грн.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework