У Житомирській області хочуть оголосити ландшафтним заказником заплаву з 300-літніми дубами та рослинами з Червоної книги

  В Малинському районі «Заплаву пам’яті Небесної Сотні» хочуть оголосити ландшафтним заказником місцевого значення.

   Відповідний проєкт рішення сесії Житомирської обласної ради оприлюднений 21 травня, - розповідає zhitomir.info.

  «Відповідно до статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», розглянувши подання обласної державної адміністрації від 24.04.2020 №2318/2-20/46, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів, обласна рада вирішила оголосити ландшафтний заказник місцевого значення «Заплава пам’яті Небесної Сотні» згідно з додатком. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів», - зазначається у проєкті рішення, підготовленому управлінням екології та природних ресурсів ОДА.

  У додатку зазначається, що площа заплати, яка знаходиться на території Любовицької сільської ради Малинського району – 12,7073 га.

  «Територія заказника – плоска заплава на лівому березі р. Тетерів, яка охоплює уріз води річки зі східної сторони до першої надзаплавної тераси із західної сторони, вкрита лісом. Пріоритетом охорони у заказнику є 14 старовікових дерев дуба звичайного, орієнтовного віку 300 років, висотою 30-35 м, діаметром 1,2-1,6 м, та популяції видів рослин, занесені у Червону книгу України – пальчатокорінник м'ясочервоний, пальчатокорінник травневий, любка дволиста, а також види тварин, занесені у Червону книгу України – орлан білохвостий, підорлик малий, махаон, вусач мускусний, красуня-діва», - йдеться в характеристиці об’єкту.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework