У всіх лісництвах Коростенського лісгоспу розпочали проводити догляди за лісовими культурами

  Догляд за лісовими культурами вимагає індивідуального підходу до кожної ділянки, поєднаного з фаховими знаннями та досвідом.

  «Це лише на перший погляд здається, що посадив ліс – та й нехай собі росте, - зауважує лісничий Шершнівського лісництва Юрій Зіновчук. – Насправді ж це далеко не так . Посадити – лише маленька частинка справи, а далі біля нього ходити й ходити треба. Від травня і до осені ми проводимо догляди за лісовими культурами - з кущорізами за літо, буває, три-чотири рази обходимо ділянки, прочищаючи їх від бур’янів. Буває, що доводиться «оберігати» сосни та дубки і від швидкоростучих самосівів березини та осики.»

  Загалом в Коростенському лісгоспі доглядами цього року планують охопити 800 гектарів лісових культур: 300 ручним методом та 500 – механізованим. Спосіб обиратимуть в залежності від віку насаджень та ступеню забур’яненості. Всю необхідну для цього техніку лісівники мають.

  Варто зазначити, що заходи ці є вкрай необхідними. Адже так створюються сприятливі умови для росту рослин: поліпшуються фізичні властивості ґрунту, усувається негативний вплив трав'яної рослинності й порослі малоцінних порід на основну породу, завдяки чому скорочуються терміни зімкнення й переведення культур в покриту лісом площу. Перші три-п’ять років, — основні, — аби не втратити час і дати саджанцям можливість «вирватися» до сонця.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework