У центрі Житомира цегла з напівзруйнованого будинку падає просто на вулицю

  У Житомирі на вулиці Київській цегла з напівзруйнованої будівлі падає на ту частину вулиці, де їздять автомобілі та ходять люди. Міська влада каже, що веде переговори із власником будівлі, бо вся відповідальність лише на ньому. Власник сказав, що будівлю огородять.

   Про ситуацію з напівзруйнованою будівлею до редакції новин Суспільного повідомили місцеві жителі. Житомирянка Тетяна Петрівна щодня прибирає у дворі біля цієї будівлі. Каже: боїться, що стіна будинку будь-якої миті може впасти.

  Тетяна Петрівна: "Тут діти граються. А ходити тут, звісно, страшно. Я тут сама прибираю, то боюся це робити, але з цього боку не так страшно, бо тут двір, а з того боку – дуже страшно. Щось роботи із цим будинком треба, хтось же за нього відповідає, хай дивиться за цим будинком".

  Галина, житомирянка: "Звісно, що страшно. Воно будь-якої хвилини може завалитися. Я дивлюся, що там уже почали розбирати, але з якою ціллю – чи це ті, хто там ночує, тобто, безпритульні, чи ще хто. Вони його ламають, щоб воно швидше впало. Моя думка: треба, щоб наша влада на це звернула увагу, бо це центр міста. Немає ніякої огорожі, а поряд кафе і житлові будинки".

  Марія Андрійко, житомирянка: "Я практично щодня тут ходжу чи їжджу і дійсно – таке бачити не дуже приємно. Ця будівля несе загрозу для оточуючих, але також проблема, що тут ще багато підлітків та дітей ходить. Вони сюди приходять розважатися, але це може завершитися трагічно і для них, і для всіх інших".

  За словами житомирського краєзнавця Сергія Собчука, ця будівля несе архітектурну цінність для міста лише у комплексі із прилеглими будинками.

  Сергій Собчук: "Якщо говорити конкретно про цей будинок, то він збудований у 30-х роках минулого століття. У 20-х роках комплекс всіх цих будівель, які нас оточують, був військовим містечком. Окремо цей будинок є цікавим, як пам’ятка, але архітектури особливої тут я не бачу. Будинок збудовано доволі просто, але як комплексна споруда, він безумовно цікавий".

  Керівник міського управління житлового господарства Ігор Задорожній розповів кореспондентам Суспільного, що ця будівля є приватною власністю.

  Ігор Задорожній: "До нас надходили звернення від жителів міста щодо перебування у цьому будинку осіб без постійного місця проживання, бо доступ до приміщень там відкритий. Так само надходила інформація про виникнення пожеж. Питання виносили на комісію з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. За результами роботи, комісія почала пророблювати активну роботу із власником будівлі, бо вся відповідальність на сьогодні покладається на власника. Власникові надіслали відповідні попередження і листи. Тож, ми очікуємо рішення власника про строки та заходи, які він буде вживати, щоб убезпечити громадян міста".

  Журналісти Суспільного телефоном поспілкувалися із власником будівлі, який розповів, що у березні він отримав кадастровий номер на цю будівлю і в червні почнуться роботи з реконструкції. Будівлю огородять.

Автор: Сергій Косюченко

Камера: Олександр Данилюк

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 29/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework