Поруч з Олевськом буде бурштиновий кар’єр. Держгеонадра продали київській фірмі дозвіл на 413 гектар

  В Олевському районі поруч з містом Олевськ між селами Андріївка, Сущани і Хмелівка в лісі біля річки Уборть планується видобуток бурштину.

  25 травня 2020 року Держгеонадра України продали Спеціальний дозвіл на користування надрами – Ділянка «Біла» київської фірмі ТОВ «ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС» на 5 років. Територія ділянки майже 413 га., - пише olevsk.online.

  Спецдозвіл продано без узгодження депутатів міськой ради Олевської ОТГ, Житомирської обласної ради та громади сіл Андріївка, Сущани, Хмелівка.

  ТОВ ДЕРЕВООБРОБНА ЄВРОЛІС яка купила спецдозвіл, зареєстрована в місті Київ, вул. Звіринецька, 63 за цією ж адресою зареєстровано більше 3000 юридичних осіб.

  Дежгеонадра Украиїни грубо порушили законодавство України:
— зокрема закон про надра, де в статті 16 чітко вказано; площа ділянки надр, на яку надається спеціальний дозвіл на геологічне вивчення бурштиноносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням бурштину (промисловою розробкою родовищ), не може перевищувати 10 гектарів.
— закон про місцеве самоврядування, де вказано що спецдозвіл має бути погоджено з обласними та місцевими радами

  В Олевському районі величезні проблеми з водою, роботи з видобутку бурштину можуть привести до порушення руху підземних вод і зникнення води в колодязях та інших екологічних проблем.

 

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework