У лікарнях Житомирської області перебуває 39 пацієнтів з COVID-19, двоє пенсіонерів підключені до апаратів ШВЛ

  На стаціонарному лікуванні у медичних закладах Житомирської області перебуває 39 пацієнтів з коронавірусною хворобою, двоє з них – у важкому стані.

   Про це 29 травня під час онлайн-брифінгу повідомив начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик, - передає zhitomir.info

  «На сьогоднішній день на стаціонарному лікуванні у нас перебуває 39 пацієнтів, серед них 6 – у відділенні інтенсивної терапії, які потребують відповідного консервативного лікування та уваги. Двоє пацієнтів знаходяться на штучній вентиляції легень, один із пацієнтів із позитивною динамікою і періодично вже переводиться на спонтанне дихання. Інший пацієнт, на жаль, важкий і знаходиться на постійній вентиляції легень», – повідав Микола Суслик.

  Він уточнив, що хворі, стан яких важкий, перебувають у любарській та житомирській лікарнях.

  «Один важкий пацієнт у нас у Любарській центральній районній лікарні, вік його 69 років. І пацієнтка, теж віку 69 років, – у житомирській міській лікарні № 1. Вона має супутню патологію і перенесла уже два інсульти», – зазначив начальник УОЗ.

  Микола Суслик також поінформував, що серед загальної кількості хворих – 41 дитина, на стаціонарному лікуванні перебуває троє дітей, важких серед них немає.

  Заступниця голови ОДА Наталія Остапченко, інформуючи про загальну ситуацію з поширеністю COVID-19, запевнила, що у Житомирському обласному лабораторному центрі нині немає черг на дослідження матеріалів з підозрою.

  «У Житомирській області сьогодні 693 хворих. Померло всього осіб – 14, за добу надійшло повідомлень про підозру – 24, а за наростаючим підсумком з моменту останнього брифінгу (від 25 травня) – 781. До речі, хочу повідомити всім і заспокоїти, що лабораторний центр працює в абсолютно стабільному режимі, черг на перевірку матеріалів, які надійшли про підозру, взагалі немає. Всього з наростаючим підсумком за весь період перевірено 1780 підозр. Також хочу повідомити, що найбільшими осередками у нас залишаються Коростень і місто Житомир», – розповіла Наталія Остапченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКЖ: В Житомирській обласній лікарні коронавірус підтвердили у 6 пацієнтів

Ситуація з COVID-19 на Житомирщині: діагностовано 20 нових випадків хвороби

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework