Бурштиновий армагеддон, або репортаж із Житомирщини. ВІДЕО

  Цей бізнес повністю нелегальний і буквально знищує життя навколо себе на десятки років.

   Це – видобуток бурштину. Репортаж Дениса Казанського з місця подій на Житомирщині – з серії розслідувань для програми Радіо Свобода та Першого Суспільного «Схеми».

  Відео опубліковано на Ютуб-каналі «Радіо Свобода».

 

  «Два регіони України – Житомирщина та Рівненщина фактично живуть із промислових бурштинових копалень. Коштовний камень викупають посередники та вивозять його у різні куточки світу, від Європи та Китаю, до Близького Сходу.

  Але масштаб екологічних наслідків цієї повністю незаконної діяльності важко виміряти готівкою. Виглядає це як армагедон. Нелегальна бурштинова копальня в Олевському районі на Житомирщині – це велика територія знищеного лісу, на місці якого тепер канави з брудною водою і розмиті ями. Копальники спотворюють ландшафт та знищують будь-яку флору та фауну. На ватаго років земля перетворюється на болотисту пустку», — йдеться в сюжеті.

  Довідково

  Програма «СХЕМИ. Корупція в деталях» - телевізійна програма журналістських розслідувань. Спільний проект Радіо Свободи і Першого суспільного телеканалу. В ефірі щочетверга о 22-00. Автор і ведуча: Наталія Седлецька.

Последнее изменение Пятница, 29/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework