Житомиряни пропонують створити в місті притулок для тварин  

  Відповідне звернення з'явилося на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради.

   «Я настільки переконаний в тісному зв’язку між моральністю людини і гуманним відношенням до тварин, що завжди преклонятимуся перед законодавством, яке першим створить систему законів, що захищають тварин від поганого і жорстокого поводження.» (с) Бенджамін Раш

  …перед законодавством, яке допомагає покращити нашу країну, зробити її відповідно до рамок та стандартів Європейського Союзу, перед законодавством, яке піклується не лише про суспільство, та про кожну людину, як індивіда, але і про друзів наших менших.

  Минулого року, подібна петиція була запропонована, але так і не дійшла до логічного завершення. Влада міста Житомир, запевнила, що на основі даних, отриманих в результаті підрахунку безпритульних тварин було розроблено систему заходів, які планується виконувати на території міста Житомира протягом 2018-2020 років, котрі дозволять гуманним методом зменшити кількість безпритульних тварин в м. Житомирі до оптимальної кількості. Про те що було проведено підрахунок собак, а не собак і котів разом, я маю намір промовчати, але ж Рішенням Житомирської міської ради від 25.01.2018 № 911 затверджено міську програму «Житомир – дружнє місто до тварин» на 2018-2020 роки, якою передбачено реалізацію завдань, які дозволять забезпечити безпечне та комфортне співіснування людини і тварини у міському середовищі на основі гуманного та відповідального ставлення до тварин.

  Проаналізувавши дану програму, хочу сказати, що її головною метою було впровадження в місті методу біостерилізаці. Цей метод може в майбутньому зменшити кількість безпритульних тварин через зменшення кількості народжуваності, але на разі є проблема їх смертності через: голод, знущання, заморозки, та багато інших проблем які є зараз, а не будуть через 5-10 років. Великі кошти витратились на цю програму, а результату так і не було. І ми всі бачимо, що станом на травень місця 2020 року, ситуація не змінилась. Також, прошу у відповіді на дану петицію не робити посилань на те, що за для регулювання чисельності безпритульних тварин в м. Житомирі наприкінці 2016 року створено комунальне підприємство «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради, яке розпочало діяльність у 2017 році, адже воно повинно бути не одне.

  Тому, я закликаю, ще раз, звернути увагу на дану проблему, та як перший крок для її вирішення, пропоную:

  - Виділити, на території міста Житомир, забудову для її подальшого використання, в якій будуть наявні такі ресурси як: світло, вода, опалення.

  - Щомісячно виділяти фінансування на оплату заробітної плати для : 3 працівників для нагляду за тваринами, та лікаря. За неможливості залучення останнього, підписати договір про співпрацю з однією з місцевих вет-клінік.

  - Щотижнево виділяти фінансування для харчування тварин», — зазначає автор зверненя.

  Станом на 30 травня петицію підписали 28 осіб з 300 необхідних. Підтримати її можна тут.

Новини Житомира

   

Последнее изменение Суббота, 30/05/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework