З 1 серпня у Житомирі підвищать вартість проїзду в громадському транспорті. ВІДЕО

  Заплановане підвищення проїзду в громадському транспорті Житомира торкнеться тих, хто оплачує поїздки готівкою. Також зросте вартість місячних проїзних.

  "Без змін лишається діюча вартість проїзду "карткою житомирянина" і "транспортною карткою": в тролейбусі – 4 гривні, в автобусі – 6 гривень. Зміни торкнуться тих людей, які розраховуються готівкою: вартість однієї поїздки зросте з 7 до 8 гривень в автобусах і з 5 до 6 гривень в електротранспорті. При оплаті банківською карткою ціна однієї поїздки становитиме 5 гривень в електротранспорті та 7 гривень – в автобусах", – розповів начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

  Має зрости і вартість місячних проїзних, яка, за словами Костянтина Підпокровного, є однією з найнижчих в Україні.

  Костянтин Підпокровний: "Мова йде про підняття ціни на безлімітні проїзні, які діють тільки на електротранспорті: зі 140 гривень за місячний проїзний до 180. Відповідно студентський коштував 70 гривень, а став 90. І учнівський був 35 гривень, а став 45".

  Алла Бобер, житомирянка: "У нас що поліпшилися автобуси, які перевозять людей? Більшість з них у жахливому стані. Їздять такі маршрутки, у які страшно сідати. Тому сенсу у цьому підвищенні немає".

  Тетяна Свирид, житомирянка: "Треба навести порядок у самому транспорті, а потім вже дивитися на підвищення тарифів".

  Алла Білова, житомирянка: "Скрута в прямому сенсі цього слова. У кого є авто чи дачі триповерхові, то хай тим і підвищують ціну на бензин та солярку".

  Різницю в оплаті готівкою і безготівково у міському транспорті запроваджують з тим, щоб стимулювати людей переходити на оплату послуг за "транспортною карткою" або "карткою житомирянина", каже міський голова Житомира Сергій Сухомлин.

  Сергій Сухомлин: "З 1 червня мали вступити в дію зміни, які передбачали, що пенсіонери в громадському транспорті будуть платити за проїзд. Ми відтермінували це рішення, а також вирішили, що в комунальному транспорті лишимо безкоштовним проїзд для пенсіонерів, які мають "картку житомирянина". До першого серпня ми даємо їм можливість забрати ті "картки житомирянина", які вже виготовлені і чекають на них у банках. Більше 30 тисяч таких карток вже видано людям. Тому з 1 серпня кожен, хто має таку картку, буде користуватися громадським транспортом безкоштовно. У кого таких карток не буде або ж, якщо мова йде про пенсіонерів з інших громад – то вартість проїзду у міському транспорті для них складатиме 3 гривні".

Джерело: suspilne.media

Новини Житомира

   

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework