Анатолій Попадюк: Пам’ятаю, як один наш хлопець застерігав мене від снайперів, а через кілька годин у морзі я закрив йому очі…

  Анатолій Попадюк – начальник медичного пункту одного з батальйонів 30 ОМБр. Кожний ранок він розпочинає з віджимання від землі на великих пальцях рук. А його особистий рекорд становить уже 10 віджимань.

   Розповідає, що унікальність такої вправи – у фізіологічних можливостях, адже вся вага людини зосереджена на пальцях.

  – Контракт зі Збройними Силами я підписав відносно недавно. Через 12 днів уже був відряджений до району ООС. Найважчим тоді було перелаштуватися з цивільного життя на армійське. Строкову вже давно відслужив у радянській армії. Але тоді куди казали бігти, туди і біг, – розповідає Анатолій Попадюк. – А тут уже думаєш, працюєш над собою. По-іншому не буває. Моє перше бойове хрещення – бої в районі Світлодарська торік. Там уперше відчув обстріли, зіткнувся з мінно-вибуховими травмами, евакуацією поранених з «нуля».

30 бригада

  За словами лікаря, на фронті, на відміну від цивільної медичної практики, треба чітко розуміти, що ти робиш. Не знаючи тактичної медицини, тут робити нічого.

  – Коли зайшли в район бойових дій, стався один випадок. Говорю з солдатом, а він мені: «Не ходив би ти, док, по тій першій лінії – там снайпери пострілюють», – а через вісім годин довелося його вивозити «двохсотим». Загинув від снайперської кулі. Потім у морзі закривав йому очі. Це, напевно, найнеприємніше, що може бути, – продовжує Анатолій Попадюк. – Хочу сказати, що коли у хлопців усе добре, то й у мене все добре.

  У свій час Анатолій Іванович закінчив медичне училище. Після служби в армії навчався у Чернівецькому медичному інституті, після 28 років пропрацював лікарем-отоларингологом. У 2010-му здобув ще одну вищу освіту – «Загальна практика – сімейна медицина» у Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова.

  У молоді роки військовий медик устигав займатись і професійним спортом, а саме боротьбою самбо.

  – Так вийшло, що якось зайшов у спортзал – і тренер мене забрав. Через три роки вже став майстром спорту. На початку дев’яностих на моїх останніх змаганнях серед медичних і спортивних вишів СРСР посів перше місце із самбо у своїй ваговій категорії, – пригадав Анатолій Іванович.

  На думку Анатолія Попадюка, кожен, а особливо військовий медик, має бути професіоналом, завжди критично оцінювати свої можливості та постійно розвиватися.

  – Не боїться тільки дурень, але роботу свою треба робити. В армії чітко налагоджений порядок надання медичної допомоги, починаючи з поля бою та закінчуючи військовим госпіталем. Життя людини часто залежить від надання допомоги в перші хвилини та години, – каже лікар.

  А своїм, тепер уже цивільним, колегам Анатолій Іванович бажає швидкого закінчення реформи медицини, що має стати такою, як і в усьому цивілізованому світі.

  – У цивільних медиків тепер теж своя передова, оскільки в нас у країні COVID-19. Дякувати Богу, що військова медицина завдяки своїм злагодженим діям уберегла нас тут – на війні. А українській державі та її народу хочу побажати одного – щоб окупант скоріше покинув нашу землю і ми мирно жили.

 

armyinform.com.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 03/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework