Сама виховує 7 дітей: історія переселенки з Луганщини

  Після окупації міста чоловік їхати з дружиною відмовився.

  Семеро дітей – найбільше щастя для Олесі Гаврилюк. Коли на Донбасі почали бойові дії – жінка з Луганщини переїхала до Андріяшівки на Житомирщині, де народилася. Троє дітей – рідні, четверо – прийомні, але різниці між ними жінка не помічає, адже всюди разом. Секретами міцної і дружної родини цікавилися журналісти "5 каналу".

  13-річна Оленка навчається азам кулінарії від названої мати Олесі Гаврилюк. Дівчинка потрапила у родину рік тому.

  "Я приїхала сюди – я нічого не вміла готувати. Приїхала і навчилась, мене вчили. Котлети жарю, биточки і плов варю", – розповідає Олена.

  Олеся Гаврилюк – мати сімох дітей. Четверо з них – прийомні. Улюблені страви родини – борщі та каші з м'ясом. А ще пельмені. За один раз гуртом ліплять близько 300 штук. Дівчатка, зазвичай, допомагають мамі сервірувати стіл.

  Хлопці допомагають матері доглядати за худобою. Щоб у дітей було домашнє молоко, яйця та м'ясо, родина тримає 2 корів, поросят та курей.

  Проте надто домашньою роботою діти не перевантажені.

  "Ми з хлопцями просипаємось і ідемо порати, прийдемо поприбираємо в кімнаті, чуть посидимо в телефоні, якщо прийшло домашнє завдання – сядемо зробимо уроки. В обід підемо гуляти, на футбол", – розповідає Іван.

  Олеся Гаврилюк народилася в Андріяшівці. Але вийшла заміж і переїхала на Луганщину. З чоловіком та трьома дітьми жила у Ровеньках. Після окупації міста вирішила повернутися на батьківщину. Чоловік їхати з дружиною відмовився.

  "Ми буквально за пару годин зібралися, я забрала дітей і вночі на поїзд, ми добу їхали. Дуже страшно було їхати, бо і ополченці по вагонам ходили. Ми приїхали уже сюди і буквально через день-два підірвали поїздні колії", – згадує Олеся Гаврилюк, багатодітна мама.

  Оселилася жінка у батьківській хаті, яка вже на той час стояла пусткою. Пішла працювати поштаркою. Згодом вирішила взяти на виховання дітей, які залишилися без опіки. У цьому Олесю Гаврилюк підтримала її тітка.

  "Я в неї за маму, дітям за бабушку. Вона завжди звертається, прислухається до моїх порад. Дітки і слухняні, і дружні такі. Якщо щось потрібно робити, вони всі разом", – говорить Галина Слюсар, родичка.

  18-річний студент Дмитро у домі за господаря. У гамірній родині хлопець живе лише три місяці.
"Всю важку роботу, включаючи від ремонту до городу, таке, що не під силу Лесі. Закінчу свою професію зварювальника, підвищу кваліфікацію. Тоді піду на роботу, хочу відкрити свій бізнес", – розповідає Дмитро.

  Як і в будь-якій родині, діти бешкетують, а іноді – сваряться. Але всі однаково туляться до матері.
  "Вона для мене все, то друг, то мама. Буває їй хтось настрій портить, а буває я порчу. Десять хвилин поображалися і прихожу назад. Хто перший просить пробачення? Буває я, буває вона", – говорить Світлана.

  У громаді пишаються як Олеся Гаврилюк дбає про дітей.

  "Гарна дружна сім'я, гарна господиня, так вона пройшла дуже важкий свій шлях, але мудра і гарна жінка, гарна господиня, гарні завжди діти. Вона вміє гарно відноситись до дітей, гарно їх виховувати, дітки гарно виховані і називають її мамою", – каже Галина Кудлай, голова Райгородоцької ОТГ.

  Секрет дружньої родини – у згуртованості і підтримці одне одного в усьому, каже багатодітна мати.

  "Вони дають жагу до життя, вони дають великий пінок, щоб хотілось щось робити. Дивишся на них і хочеш зробити все якнайкраще і дати їм більше всього, ніж було у мене", – говорить Олеся Гаврилюк, багатодітна мама.

Юлія Сінєльнікова, Віталій Сінєльніков, Житомирська область, "5 канал"

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework