Цікаві місця Житомирщини: куди поїхати на вікенд

  Топ місця  для відпочинку та фото на Житомирщині від редакції Novograd.city.

  Перше озеро в Коростишеві

  За кілометр до Коростишева можна натрапити на мальовниче озеро. Серед відпочивальників, і власне на карті, воно має назву Перше озеро. 

Марина Григоренко 

  Тут прозора та чиста вода, розлогий берег. Навколо лісове повітря. Чудове місце для відпочинку.

  Коростишівський гранітний кар'єр (каньйон)

  Такі величезні кар'єри вже втратили свою робочу цінність. Але сьогодні це популярне місце для туристів не лише із Житомирської області. Тут відкривається широкий, різнобарвний краєвид. 

  Це місце – мрія для туриста. Адже навколо кар'єру прозора та чиста вода. Також ви насолодитеся свіжим чистим повітрям, зможете порелаксувати. І головне, що це все недалеко від Новограда. Загалом, на кар'єрі три озера.

 Облаштований альтанками та оглядовим майданчиком, а також місцем для рибалки.А для альпіністів-любителів адреналіну тут є спеціально обладнане місце.

  Острів кохання в селі Старий Солотвин, Бердичівський район

  В Бердичівському районі знаходиться острів кохання, збудований іще у 1970 році. Тут є невеликий дерев'яний будиночок – "Хатинка рибалки", до якого веде місток. Туристи тут часто влаштовують фотосесії, бо місце дійсно мальовниче.

 Маєток Ганських у селі Верховня, Ружинський район

  Присадибний комплекс  XVIII—XIX ст. шляхтичів Ганських, рід яких був одним із найдревніших у тодішній Речі Посполитій. Сьогодні цей маєток отримав національне значення пам'яток архітектури України. Він належав Евеліні Ганській, котра у 1850 році стала дружиною Оноре де Бальзака. 

  Сьогодні це Житомирський обласний музей Оноре де Бальзака. Тому кожен бажаючий може відвідати його та подивитися на збережені пам'ятки архітектури. 

  Свято-Василівський жіночий монастир в Овручі

  Ця старовинна споруда має понад тисячолітню історію. Його пов'язують ще із Рюриковичами. Тут колись існувала невелика церква. Місце за час свого існування неодноразово піддавалося набігам татар, а згодом і геть було зруйноване. Згодом, тут було закладено кам'яний собор Святого Василя.

 
 

    Сьогодні ми можемо бачити храмовий комплекс разом із жіночим монастирем. У 1911 році, коли відкрили монастир, на церемонії був присутній цар Микола ІІ. Він подарував позолочене панікадило, яке кожен відвідувач може побачити у храмі.

  Замок Радомисль в Радомишлі

  Це приватний музейник комплекс, створений Ольгою Богомолець. Метою створення є поширення культури, упровадження її та інтеграція. До Радомишльського музейного комплексу входять:

    • Музей української домашньої ікони

    • Обрядова зала 

    • Концертна зала (називають Кам'яною чи Михайлівською)

    • Трапезна

    • Ландшафтний парк з двома водоспадами, островами, рідкісними рослинами та старовинними скульптурами XVII—XIX ст.

    • Пам'ятник першозасновнику Радомишльської папірні Єлисею Плетеницькому, який був архімандритом Києво-Печерської лаври.

   Замок часто обирають для проведення весільних церемоній. Молодята тут можуть відчути себе немов у казці. Також мальовничий ландшафтний парк та його околиці чудово підійдуть для прогулянки чи фотосесії.

  Дуб-чудодій, селі Вишпіль, Черняхівський район

  Цьому дубові вже очевидно більше ніж сто років. І кажуть, що доторкнувшись до нього, можна вилікуватися від хвороб. Головне сказати такі слова: "до тебе торкаюся, здоров`я набираюся". А от фізично здорові люди, обіймаючи дерево, притягують до себе силу та вдачу.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

 

Последнее изменение Вторник, 09/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework