Колишній начальник Житомирського ТТУ Євгеній Демчик програв суд щодо поновлення на роботі

  Суд відмовив у задоволенні позовної заявив Євгенія Демчика до Житомирського міського голови Сергія Сухомлина про визнання протиправними та скасування розпоряджень міського голови, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку.

  Відповідне рішення Житомирський районний суд ухвалив 2 червня 2020 року, станом на 10 червня повний текст рішення суду ще не оприлюднений, є лише вступна та резолютивна частина, - розповідає zhitomir.info.

  «Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду», - зазначається у рішенні райсуду.

  Нагадаємо, Євгеній Демчик очолив ТТУ 10 вересня 2018 року і був звільнений з посади начальника КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» з 23 серпня 2019 року. 17 вересня Житомирський районний суд отримав позов Євгенія Демчика про визнання протиправним та скасування розпоряджень міського голови, поновлення на роботі і стягнення середнього заробітку.

  Водночас колишній керівник ТТУ оскаржував у суді розпорядження мера про дві догани, які й стали причиною його звільнення. Першу догану Демчик отримав 21 лютого 2019 року і в березні звернувся до суду: просив визнати протиправним та скасувати розпорядження міського голови №205 від 21.02.2019 р. про накладення на нього дисциплінарного стягнення. Суд першої інстанції за цим позовом екскерівник ТТУ програв: відповідне рішення Корольовський райсуд ухвалив 11 грудня 2019 року. Демчик також програм апеляцію на це рішення: постановою від 16 березня 2020 року Житомирський апеляційний суд заявляв апеляційну скаргу без розгляду. 27 квітня Верховний суд відкрив касаційне провадження за скаргою Євгенія Демчика на ці два рішення судів.

  13 травня 2019 року мер своїм розпорядженням оголосив другу догану начальнику ЖТТУ Євгенію Демчику «за неналежне виконання посадових обов’язків», а вже 17 травня суд отримав позов від Демчика про скасування зазначеного розпорядження. Рішенням від 20 листопада 2019 року суд цей позов задовольнив, а Житомирський апеляційний суд постановою від 24 лютого 2020 року залишив без змін рішення суду першої інстанції, яке оскаржував мер Житомира Сергій Сухомлин. Ухвалою від 20 травня 2020 року Верховний суд відмови Сухомлину у відкритті касаційного провадження на рішення Корольовського райсуду та апеляційного суду.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Среда, 10/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework