Інженер з Житомира брав участь в історичному запуску SpaceX Ілона Маска. ВІДЕО

  Українець, який народився у Житомирі, Олексій Пахунов працює старшим інженером у компанії SpaceX мільярдера Ілона Маска. Нещодавно вони відправили перший у світі комерційний рейс астронавтів до Міжнародної космічної станції.

 

  Його історію розповіли у "Сніданку з 1+1".

  Він міг народитися лише там. У місті серед пам’ятників першому космонавту. Серед сусідів, які працювали на космодромі Байконур. Та на батьківщині засновника космонавтики Корольова. У Житомирі, де космос став головною пристрастю Олексія Пахунова. Втім тоді він і не здогадується, ця пристрасть стане покликанням і роботою, але вже за тисячі кілометрів від України.

  Випускник школи Олексій Пахунов, який марить космосом і захоплений інженерією вступає до Хмельницького технічного університету. Після завершення в його дипломі написано – комп’ютерні системи та мережі. І молодий та амбітний програміст вирішує почати кар’єру в Європі. 

  На початку нульових – Румунія, далі – офіс Microsoft у данському Копенгагені. Переїзд у Штати, а 2012 року Олексій потрапляє до однієї з найкращих цифрових компаній планети – Google. За рік надздібного комп’ютерного інженера помічає рекрутер SpaceX. Олексій не зміг відмовитись від пропозиції.

  "Я міг поєднати два улюблених хобі: програмування та космос", - казав він.

  Так Олексій став провідним гравцем команди Ілона Маска. Хоча перетинались вони нечасто. "Вперше на товариських посиденьках в ресторані, а вдруге у досить стресових обставинах, коли потрібно було швидко ухвалити складне рішення. Посиденьки в ресторані мені сподобалися більше", - ділиться Олексій.

  Пахунов пише код для надсучасних космічних ракет. Від нього залежить і майбутня історія, і відповідальність. Його помилка загрожує багатомільйонними втратами і можливими людськими жертвами.

  Він не веде сторінок у соцмережах та йому заборонено давати інтерв’ю. Єдиний його публічний прояв – це затишний блог в інтернеті. Де він розповідає про те, як на чолі з Маском вони запускають у космос найкращі ракети планети. 

  Графік у SpaceX жорсткий. Хоча Олексія це, вочевидь, не бентежить. "Час на відпочинок і особисте життя залишається, хоча, якщо ви запитаєте мою дружину, вона зі мною не погодиться. У SpaceX легко працювати хоч цілодобово", - зазначив він.

  Дружина Олексія – Тетяна, за океаном теж пов’язала себе справою життя та викладає українську в Лос-Анджелесі. 

  Можливо, про талановитого українця з Space X ми так і не дізналися б. Якби не випадок: на завод компанї потрапив Святослав Вакарчук. І його екскурсоводом став саме Олексій. 

  Так історія українця зі Space X стала відомою: після однієї зустрічі та одного твіту.

  Історичний політ: космічний корабель компанії SpaceX успішно вийшов на орбіту і прямує до МКС вийшов на орбіту Землі й прямує до Міжнародної космічної станції.

https://1plus1.video/novosti-snidanku-z-11-zhitomir-kosmichnij-istoriya-zhitomiryanina-yakij-stav-chastinoyu-komandi-spacex

Новини Житомира

 

Последнее изменение Воскресенье, 14/06/2020

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework