Словечансько-Овруцький кряж – це місце незабутніх вражень

  У майбутньому на Житомирщині можуть створити національний природний парк «Словечансько-Овруцький кряж». Адже це унікальні природні локації, де просто серед Полісся розташувалися справжні піщані гори з прірвами та ущелинами.

   «Зараз робота по Словечансько-Овруцькому кряжу, як національному природному парку, тільки розпочинається. З Міністерством енергетики та захисту довкілля України проводимо узгодження територій. Адже парк планується на частинах територій чотирьох лісгоспів», – розповів заступник голови ОДА Віктор Градівський.

  За його словами, лише після узгодження можна буде говорити про створення такого парку, планування, зонування та проєктування нового туристичного об’єкту на Житомирщині.

  «За нашим задумом в основі національного природного парку є сама природа. Словечансько-Овруцький кряж – це місце незабутніх вражень. Ідеш звиклим Поліссям з полями та лісами, і раптом опиняєшся у скелястій місцевості з прірвами та ущелинами. Це справді вражає», – зазначає Віктор Градівський.

  Заступник голови ОДА запрошує всіх до подорожей Україною та Житомирською областю. В Овруцькому районі є багато цікавих рекреаційних зон, велосипедних маршрутів.

  Довідково. Кряж простягається більш як на 60 км і займає площу 750 квадратних кілометрів. Розташований він на надійному фундаменті, складеному унікальними скельними породами так званої овруцької серії – червоних і рожевих кварцитів та пісковику. У геологічному відношенні тут чітко розрізняють дві частини: лісову та скельну. Овруцький кряж – єдине місце в Європі, що зберігає родовище дуже рідкісного мінералу пірофіліту.

  Тут розвинуті річкові долини, болота, еолові форми поверхні, горбисто-моренний реліктовий рельєф. У лісах — насадження дуба скельного, у підліску зростає рідкісна лікарська рослина – рододендрон жовтий.

Пресслужба ОДА

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework