Як виглядає одне з найуспішніших фермерських господарств області. ФОТО

  Одне з найуспішніших фермерських господарств області – ТОВ «Овочевий комбінат Станишівка», яке спеціалізується на вирощуванні огірків та томатів.

  «Без підтримки фермерства ми не можемо говорити ні про розвиток економіки, ні про соціальне формування нашої держави, ні про інвестиції. Успішний фермер – це запорука успіху країни. Як аграрій за освітою, та як людина, яка левову частину життя присвятила саме сільському господарству, розумію та знаю, що таке робота на землі,як важливо виростити та зібрати урожай, знайти ринок збуту…Це непроста і відповідальна робота», - голова обласної ради Володимир Ширма.

  Директор ТОВ «Овочевий комбінат Станишівка»  Василь Тимощук провів для голови обласної ради екскурсію по всьому тепличному господарству, розповів про сорти вирощуваних овочів, специфіку збуту продукції в умовах карантину.

  Продукція підприємства вирощується на малооб’ємній технології з використанням гідропоніки. На всіх 6 га площі працює система крапельного зрошення. Впроваджена система штучної подачі вуглекислого газу, що дає змогу прискорити процес фотосинтезу і збільшити приріст продукції до 20%. Тут у боротьбі зі шкідниками використовується виключно біологічний метод, завдяки чому продукцію станишівського господарства охоче закуповують у Європейському Союзі.

  За сезон у теплицях вирощують  майже 2 тис. тонн огірків та 800 тонн томатів. Працюють на постійній основі  - 110 працівників.

фермер1

фермер1

фермер1

фермер1

фермер1

фермер1

фермер1

фермер1

Пресслужба обласної ради

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework