"Вигоріло все": у Житомирській області блискавка залишила без оселі родину з дев'ятьма дітьми. ВІДЕО

  На Житомирщині блискавка залишила багатодітну родину з 9-тьма малюками без даху над головою. Під час потужної грози старенька дерев'яна хатина, де мешкала родина, згоріла.

 

  Тимчасовий прихисток родині дали односельці. Рятувальники ж кажуть, що якби на будинку чи поблизу був блискавовідвід - лиха можна було б оминути, йдеться в сюжеті ТСН

  "Гримнуло, що аж затрусилося під ногами. Як вийшов на двір - у сусіда дим з криши йде. Я одразу подзвонив до служби порятунку", - згадує сусід потерпілої родини Анатолій Ткачук.  

  В будинку в цей момент були всі дев'ятеро дітей та їхня матір Світлана Кільніцька. Жінка стояла коло вхідних дверей, і в цю мить трималася за металеву ручку. Її вдарило струмом.

  "Мене врятували лише капці. Вона мене пронзила, в мене досі пальці болять. Чесно, я ще не вірю, що таке відбулося", - ділиться жінка. За її словами, кімнати миттєво наповнилися димом, а вона із дітьми вибігла на вулицю. "Я встигла лише схопити документи і дітей повитягувати. Почала кричати: "Діти, йдемо з хати, ми, напевно, горимо", - додає пані Світлана.

  Люди намагалися самотужки загасити полум'я до приїзду рятувальників. Але навіть професіоналам на це знадобилося три години. "Дерев'яна будівля. Коли громовиця вдаряє у дерево, будівлю, її неможливо практично загасити, поки не вигорає все, дуже великий розряд йде енергії", - пояснює командир відділення Романівської державної пожежної частини Олександр Коцюбко.

https://1plus1.video/tsn-19-30/2020/tsn-za-20200624-u-zhitomirskij-oblasti-bliskavka-znishtila-hatu-bagatoditnoyi-rodini

  Блискавка залишила багатодітну родину з дев’ятьма дітьми без даху над головою. Під час потужної грози старенька дерев'яна хатина, де мешкала родина, згоріла. Тимчасовий прихисток родині дали односельці. Рятувальники кажуть, що якби на хаті чи коло неї був громозвід, лиха би не сталося.    

 

  У селі Червоні Хатки цього місяця від розряду блискавки горить уже друга хата. Будинки могли б урятувати блискавковідводи, кажуть рятувальники. "Це ж не просто так були придумані ці блискавковідводи, їх треба ставити скрізь", - зазначає Коцюбко.

  У будинку Кільніцьких громовідхильника не було. "У нас тільки жесть була, накрита шифером", - каже пані Світлана. 

  Загалом у селі журналістам вдалося знайти лише один блискавковідвід. Кілька років тому громовиця вдарила по даху будинку пана Анатолія, тоді він і встановив у дворі громовідхильник.

  Тим часом постраждалій родині прихисток надала сусідка Надія Губерт. Жінка каже: не могла дивитися на дітей, які залишилися без даху над головою. А їх у родині Кільніцьких - семеро синів та дві донечки. Найменшому - лише два рочки.

  "Що діти сидять на вулиці і з мамою. Мені було погано від цього. Кажу: "Швидко грузіть їх у машину, веземо хоч у цей маленький будиночок", - розповідає пані Надія.

  За словами сільського голови, згоріла оселя ремонту не підлягає, а в селі на продаж виставлені лише два будинки. Ціна стартує від 80 тисяч гривень. Грошей на купівлю хати в сільраді немає, тому їх почали збирати по людях. 

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework