×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Житомирщина скоротила обсяг газу на 11,4%

Обсяги транспортування газу на Житомирщині у 2014 році скоротилися на 11,4% у порівнянні із показниками 2013 року.

Внаслідок цього ПАТ «Житомиргаз» недоотримав заплановану тарифну виручку, яка є основним джерелом для здійснення ремонту та модернізації газових мереж.

Про цеповідомляє прес-служба ПАТ "Житомиргаз".

Споживання блакитного палива скоротилося серед усіх категорій споживачів. Зокрема домогосподарства (побутові споживачі) зменшили споживання на 10,5%, бюджетні організації – майже на 25%, промисловість – на 5%, теплопостачальні підприємства – на 16,2%.

Падіння обсягів споживання та транспортування газу, а також зменшення надходжень від його реалізації, зумовили недоотримання підприємством 40,8 мільйонів гривень, закладених в тарифи. У той час, коли тариф, за рахунок якого і формується дохід підприємства, залишився незмінним, через інфляцію зросла фактична собівартість робіт з обслуговування газових мереж. Ціни на матеріали та обладнання, які необхідні для виконання цих робіт, в середньому збільшилися майже удвічі.

«Зменшення тарифної виручки в умовах економічної кризи в державі негативно впливає на діяльність компанії. Аби уникнути проблем з утриманням газопроводів у належному стані, виконанням програм з їх модернізації, а найголовніше, із забезпеченням безперебійного постачання газу споживачам, потрібен рентабельний тариф. У вирішенні цієї ситуації може допомогти держава в особі НКРЕКП, переглянувши діючу тарифну систему», – зазначає заступник голови правління з постачання та обліку газу Віталій Косенко.

Якщо розглянути газ як товар, то споживач, аби отримати газ безпосередньо у своєму помешканні, повинен заплатити за його собівартість – ціну за певну кількість кубометрів та за послуги з доставки. Тариф – це і є оплата послуг з доставки, яка становить незначну частину в загальній вартості кубометра газу. Отримані з тарифів кошти є основним джерелом для обслуговування газових мереж, а також оплати роботи працівників ПАТ «Житомиргаз». Тому при діючому тарифі на тлі падіння обсягів транспортування газу компанія не матиме коштів для повноцінного виконання поточних робіт та реалізації інвестиційної програми на 2015 рік.

Проте незважаючи на складне фінансове становище, компанія продовжує виконувати свої зобов’язання перед споживачами, а також реалізовувати інвестпрограму в межах коштів, що надходять з діючих тарифів.

n 1102152939

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework