×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Датчани подарували бердичівським артилеристам «швидку»

Сучасний автомобіль швидкої допомоги отримали артилеристи 26 бердичівської бригади у подарунок від датчан.

Гості з північної європейської країни днями завітали в Бердичів, щоб передати такий цінний презент військовим.

Про це повідомляє "РІО Бердичів".

Всього в Україну представники датської волонтерської організації привезли три легкових автомобіля «Швидкої допомоги» закуплені в Швейцарії. Два з них вже відправилось до українських військових на Донеччину в артемівську лікарню та волонтерській групі з Пісок, а один прибув у наше місто для артилеристів.

Начальник медичної служби 26-ї бригади, майор Артем Кіщук, відзначив, що нині з транспортом для перевезення поранених дуже важко, автомобілі ламаються. Якщо в бригаді є екстрені хворі, або поранені, то доводиться шукати авто для того, щоб їх перевезти у житомирський шпиталь. Командування звісно завжди йде на зустріч, але спеціалізованого транспорту в бригаді не було. Тим більше, що в частині вже зробили медичну роту, де мають бути машини і саме ця, подарована датчанами, стане першою, але не останньою такого типу, - сподіваються військові.

«Ми не зможемо бути на фронті, але маємо бажання допомагати. Нам дуже важлива Україна, багато хто з нас був на Майдані, бачили все, що відбувалось, тому ми вболіваємо за вашу державу, за її майбутнє», відзначив волонтер Естер Ліндхолт. Кошти на покупку автомобілів збирали чимало людей, як у Данії, так в Україні, буквально за кілька днів необхідну суму було зібрано.

Про те, що 26-й арт бригаді потрібен автомобіль для перевезення поранених та хворих, датчани дізнались від громадської організації «Патріотична Сила» з якою уже давно співпрацюють. Іноземці відвідали наше місто, передали транспорт військовим і прогулялись з українськими друзями Бердичевом. 

n 1802153058

n 1802153058

n 1802153058

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework