×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У ЖДУ імені Івана Франка науковцю з Німеччини вручили професорську мантію

2 квітня в Житомирському державному університеті імені Івана Франка ректор навчального закладу Петро Саух присвоїв доктору Юргену Гіллесгайму звання «Почесний професор Житомирського державного університету імені Івана Франка»

та вручив нагрудний знак і професорську мантію як символ величі і благородства непростої праці науковця.

Професор з Німеччини, керівник Брехтівського науково-дослідного центру в місті Берлін Юрген Гіллесгайм та доктор Кароліна Шпренгер вже давно стали друзями ЖДУ імені Івана Франка, долучившись до публікацій у науковому журналі «Вісник Житомирського державного університету імені Івана Франка».

«Саме завдяки зусиллям Юргена Гіллесгайма у ЖДУ імені Івана Франка створено Брехт-центр, який є третім кращим у світі», – коментує ректор університету Петро Саух.

У жовтні минулого року протягом тижня у рамках діяльності «BRECHT-ZENTRUM» ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка науковці з Німеччини читали студентам і викладачам інституту цикл лекцій за творчістю Бертольта Брехта.
Перша лекція була присвячена газеті 1913 року «Die ERHTE».

У березні 2015 року науковці знову завітали до ЖДУ, щоб почитати студентам і викладачам інституту іноземної філології університету черговий цикл лекцій за творчістю Бертольта Брехта. Підтверджуючи дружні стосунки, доктор Юрген Гіллесгайм й цього разу передав на зберігання у «BRECHT-ZENTRUM» ЖДУ нові унікальні експонати.

Юрген Гіллесгайм зазначає, що для нього нагорода «Почесний професор ЖДУ імені Івана Франка» є найвищим досягненням у його науковій кар’єрі.  А влада міста Аугсбург у листі до керівництва навчального закладу висловила велику вдячність.

Також керівництво університету обіцяє й подальшу плідну співпрацю з німецькими колегами. Планується у наступному році провести міжнародну конференцію та розпочати спільну роботу над «Брехтівським словником аугсбурзького періоду». Під час наступного приїзду німецьких професорів звання «Почесний доктор ЖДУ імені Івана Франка» отримає доктор Кароліна Шпренгер.

По завершенню урочистої частини Юрген Гіллесгайм прочитав студентам та викладачам заключну лекцію.

Лілія Мельник

Фото – Олександр Олійник

l 310315103 1 

l 310315103 1 

l 310315103 1 

l 310315103 1 

l 310315103 1 

l 310315103 1 

l 310315103 1 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework