×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі розповіли про особливості підготовки Дня української вишиванки

14 травня о 16.00 у Житомирі на вул. Михайлівській відбудеться День української вишиванки. 

На заході будуть присутні лише блакитно-жовті кольори та Державний прапор України. Наявність інших прапорів, в тому числі будь-яких політичних партій, забороняється. Дозволяється присутність прапорів навчальних закладів, які братимуть участь у Дні вишиванки. Вітається присутність на заході жовтих та блакитних повітр'яних кульок, блакитно-жовтих стрічок, блакитно-жовтих прапорів.

Захід є соціальним, а його організаторами є громадські об'єднання, які не мають відношення до політичних партій.

До 1 травня організатори оголосили про конкурс віршів про українську вишиванку. Житомирською  спілкою письменників буде обрано переможців, чиї вірші опублікують у житомирських ЗМІ та презентують під час концерту. Свої роботи надсилайте до організації «ХХІ покоління» за адресою м. Житомир, вул. Велика Бердичівська, 31 з поміткою «Конкурс».

Участь у благодійному святі візьмуть: колективи області, поет Михайло Пасічник, дитяча письменниця Марія Пономаренко, бандуристи – Дар’я Поплавська, Валентина Іванченко, танцювальна майстерня «TourdeForce», фіналісти шоу «Україна має талант» Ярослав Джусь та «Шпилясті кобзарі», фіналіст телепроектів «Голос країни» і «Співай як зірка» Артем Кондратюк, Заслужена артистка України Ірина Шинкарук, фіналіст телепроекту «Х-фактор» Олександр Павлік.

Організатори обіцяють надзвичайно насичену програму, адже багато охочих хочуть долучитися до святкування.  Остаточний план проведення заходу буде відомо 26 квітня.

Вже вдруге у Житомирі проведуть День вишиванки, сама ідея проведення подібного свята зародилась на Буковині та існує з 2008 року.  

Молодіжна громадська організація «ХХІ покоління», Молодіжний Актив Розвитку, Житомирський обласний Центр народної творчості та Молодіжна громадська організація «Центр» є ініціаторами проведення Дня української вишиванки.

Захід відбувається при підтримці Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської міської ради.

Організаторами Дня української вишиванки ініціюється проведення починаючи з 14 травня місяця української вишиванки в Житомирській області.

Під час заходу буде здійснюватися збір допомоги для підтримки військовослужбовців у зоні проведення АТО спільно із Благодійним Фондом «Всесвіт за майбутнє».

Організатори закликають житомирян вдягати свої вишиванки у будній день на роботу і на навчання та приходити з родинами на День української вишиванки.

Лілія Мельник

Фото – Вікторія Васильченко

l 020415104 1

l 020415104 1

l 020415104 1

l 020415104 1

l 020415104 1

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework