×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Євгеній Демчик закликав підприємців створити ініціативну групу з якою співпрацюватиме влада, в іншому випадку їм доведеться ходити до міської ради на поклон

2 квітня уже вдруге представники влади та власники МАФів зібралися на громадські слухання,

аби обговорити проект регуляторного акту «Про внесення змін до рішення міськвиконкому від 18.12.2013 № 611 «Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Житомира».

Підприємці уже не вперше висловлюють своє обурення, адже комплексна схема, яка була затвердження ще у 2013 році, призведе до того, що люди залишаться без доходів та роботи.

За результатами перших громадських слухання, до регуляторного акту внесли кілька значних поправок, проте і в такому вигляді, він викликає багато питань.

«В Україні війна, більшість із нас допомагає бійцям, у нас не має коштів, аби підганяти наші кіоски під той вигляд, який вимагає ця схема, - говорять підприємці». Тому люди просять відкласти такі вимоги до кращих часів.

В місті зареєстровано близько 800 тимчасових споруд. Підприємці наголошують, що у бюджет міста лише від таких МАФів сплачується понад 8 млн. грн. податку. А дана комплексна схема вб’є цей бізнес, а така ситуація не вигідна нікому із сторін. «Якщо ми будемо працювати і не отримувати доходів, то ми змушені будемо закривати бізнес, - наголошують підприємці».

Також люди пообіцяли прийти під стіни міської ради, якщо до їх думки не дослухаються.

«В 2013 році схему уже прийняли, в цій схеми були внесенні поправки, що підприємцям потрібно прийти і поклонитися на сесію міської ради, аби отримати дозвіл на своє бажання працювати, - говорить заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Євгеній Демчик. – Сьогодні, виходячи із ситуації, яка склалася в країні, зустріч із вами потрібна, аби внести зміни, які влаштують всі сторони, дати час на оновлення чи продовжити мораторій на встановлення нових МАФів. Ми маємо змінити ту схему, яка вже діє. Сьогодні ми з вами нічого не затверджуємо, ми лише внесемо ваші пропозиції, які будуть вже затверджувати на виконавчому комітеті».

Також Євгеній Демчик закликав підприємців створити ініціативну групу з якою і співпрацюватиме влада, адже якщо за кілька місяців не внести зміни до схеми, підприємцям доведеться виконувати всі її вимоги.

Нагадаємо, міська влада затвердила концепцію комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Житомира. Згідно з нею, територія міста поділена на сектори. Вигляд тимчасових споруд залежить від місце де він розміщується. (Схему розміщення та вигляд МАФів можна переглянути тут http://zt-rada.gov.ua/photogallery/9)

Після громадських обговорень до схеми внесли кілька змін. Серед них: встановлення нових МАФів забороняється в центральній частині міста, та мікрорайонах, які забудовані переважно багатоповерховими будинками з розвиненою інфраструктурою об’єктів торгівлі. Також допускається створення нових груп тимчасових споруд, але не більше п’яти. Та забороняється розміщення ТС у скверах та поблизу базарів, та інше.

Демчик підприємці

Демчик підприємці

Демчик підприємці

Демчик підприємці

Демчик підприємці

Демчик підприємці

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework