МАФіозний Житомир

У Житомирі, як гриби після дощу, з’являються МАФи та різні магазинчики. У цьому можна розгледіти позитив, адже це нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету. Але в тому, як це відбувається, є багато негативних для міста наслідків. 

ym 300816164 1Коли у спальному або віддаленому районі міста відсутні магазини та супермаркети, розміщення МАФу – це добре. Адже люди можуть придбати продукти та товари поряд зі своєю домівкою. Але коли вже розміщено десяток різних кіосків, і місця ледь вистачає, щоб людям пройти, встановлення нових МАФів шляхом заливання у бетон квітників та зелених зон – це дуже погано. 

Житомир – це, в першу чергу, квітуче та зелене місто. У нас є все, щоб бути екологічним містом та розвиватися, як місто парків, скверів та зелених зон, де люди на вулицях дихають повітрям, а не пилом та вихлопними газами. Але замість зеленого та екологічного, Житомир невдовзі може перетворитися у МАФіозне місто. Навала рекламних конструкцій, які розміщені там, де можна і не можна, кіоски та магазини, які будуються як кому заманеться – усе це робить місто непривабливим та незручним для життя.

Так стається, що зовсім не пересічні житомиряни заставляють місто МАФами. Переважно це міські депутати та чиновники або наближені до них люди.

І ніхто не думає, який вигляд матиме місто через декілька років, і чи захоче наступне покоління житомирян жити у Житомирі.

Не буде майбутнього у міста, де молодь тільки і думає про те, як виїхати працювати до столиці або закордон. Частина вже зараз їде вчитися до Європи і не планує повертатися.

Починається усе це з дрібниць: зрізати частину лісу в гідропарку, щоб збудувати собі будинок, захопити частину берега та річки в парку, щоб збудувати собі пірс, залити у бетон квітник, щоб збудувати собі кіоск та торгувати там спиртним і цигарками.

Не потрібно робити «показухи» для житомирян. Потрібно припинити красти при владі та почати працювати, думаючи про майбутнє міста та його людей.

Микола Череднік

Всі Новини Житомира

Прочитано 1715 раз

Последнее изменение Четверг, 22/06/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework