×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Батьки ЛГБТ-дітей вимагають від Президента ухвалити закон, що забороняє дискримінацію за сексуальною орієнтацією

Громадські активісти з України та Європи сьогодні під час прес-конференції в ІА УНІАН передали Президенту України, Прем’єр-міністру та голові МЗС резолюцію з вимогою негайного ухвалення змін до антидискримінаційного законодавства.

За їх словами, затримка з ухваленням такого законодавства збільшує випадки дискримінації та злочинів на ґрунті ненависті. Адже так легітимізуються ці злочини, вагання законодавців суспільство сприймає як «дозвіл влади на дискримінацію». 

«Заборона дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації в усьому світі — є індикатором цивілізованої країни і європейських стандартів прав людини, таким же, як, наприклад, заборона дискримінації за ознакою статі, кольору шкіри або заборона смертної кари. Більше 70 країн світу в своєму законодавстві чітко забороняють дискримінацію за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Я хочу, щоб Україна була в цьому списку демократичних країн!" — каже Богдан Глоба, директор ВБО "ТОЧКА ОПОРИ".
За словами учасників прес-конференції лише за 2015 рік більше 700 українців попросили прихистку в США через переслідування на ґрунті ненависті до ЛГБТ. Згідно статистики Державного департаменту США за 2014 рік Україна на 5 місці з числа країн, громадяни яких найчастіше звертались за такою причиною.
«З мовчазної згоди держави, дискримінація за ознакою сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності призводить до важких наслідків. Ми бачимо зростання насильства до ЛГБТ осіб, вбивства на ґрунті ненависті, неможливість відкрито заявляти про свою громадянську позицію на публічних заходах. «Олію в вогонь» суспільного неприйняття підливають політичні та релігійні лідери, дозволяючи собі агресивну дискримінаційну риторику,” — розповідає Зорян Кісь, координатор кампаній Amnesty International Ukraine.
Також прогалини в антидискримінаційному законодавстві суттєво сповільнюють рух України до здобуття, зокрема, безвізового режиму з країнами Шенгенської зони. У травні 2014 року Кабінет Міністрів при підготовці пакету змін до антидискримінаційного законодавства знову проігнорував вимогу плану візової лібералізації і не включив заборону дискримінації за ознакою сексуальної орієнтації. Без цієї норми повноцінне членство України в ЄС, а також візова лібералізація, неможливі.
«Захист прав людини також вимагає від політичних лідерів публічно говорити про права людини для всіх. Український уряд має показати в ході другого етапу процесу візової лібералізації, що він готовий поєднати розробку законів з громадським лідерством в цій сфері», — заявив Бьорн Ван Роозендаль, програмний директор ILGA Europe.
«Як будь-яка матір я хочу, аби мій син був в безпеці, я готова за це боротися і закликатиму державних службовців звернути увагу на стигму та дискримінацію, щодо ЛГБТ», — підкреслює Олена Глоба, голова батьківського руху «Терго».


Більше інформації для ЗМІ за контактними телефонами:
067 245 38 75, 067 580 10 12


Довідкова інформація

ГО «Терго» http://tergo.org.ua — громадська ініціатива з латинською назвою «Терго», що означає "тил", з’явилась у Києві у 2013 році. Головна мета — об’єднати батьків, родичів, близьких і друзів осіб ЛГБТ, які піклуються про життя їхніх дітей та родичів в Україні.

ВБО «Точка Опори» http://www.t-o.org.ua/ — всеукраїнська благодійна організація, одна з найбільших ЛГБТ-організації в Україні, яка займається профілактикою ВІЛ/СНІД серед ЧСЧ, підтримкою ВІЛ-позитивних людей, адвокацією прав ЛГБТ-спільноти. Була створена у 2009 році в Україні, починаючи з 2010 року активно реалізує програми профілактики ВІЛ/СНІД серед ЧСЧ.

Amnesty International http://amnesty.org.ua/ — всесвітній рух понад 7 млн людей, що привертають увагу до порушення загальновизнаних прав кожної людини та виступають за дотримання міжнародних стандартів. До завдань організації входить мобілізація громадськості з метою чинення тиску на осіб, що порушують права людини. За свою роботу Amnesty International удостоєна Нобелівської премії миру, а також премії ООН в області прав людини.

ILGA Europe http://www.ilga-europe.org/ — міжнародна організації, членами якої є більше 1100 організацій-членів з різних країн. Заснована в 1978 році, ILGA має консультативний статус в Раді ЕКОСОР ООН, щорічно публікує звіт-карту в якому описує законодавство в різних країнах, щодо ЛГБТ.

n 2704154105

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework