×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Влітку 2015 влада безкоштовно оздоровить дітей-сиріт, дітей-інвалідів та дітей учасників АТО і переселенців

27 квітня відбулося засідання обласного штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення і відпочинку дітей, яке провів заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк.

На засіданні обговорили питання підготовки дитячих оздоровчих закладів області до оздоровчого сезону 2015 року.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Олександр Антонюк ознайомив членів штабу, а також керівників дитячих таборів із перспективами оздоровчого сезону 2015 року

Цього року путівки не будуть купуватися за рахунок Фонду соціального страхування через відсутність коштів, також відсутні кошти на санаторно-курортне лікування дітей-чорнобильців (окрім дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана із аварією на ЧАЕС). Отже, придбання путівок буде здійснюватися виключно за бюджетні кошти.

Департаментом сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації надані пропозиції на ім’я керівника області зобов’язати райдержадміністрації передбачити кошти на придбання путівок у стаціонарних таборах і винести це питання на розгляд колегії облдержадміністрації у травні.

Сесією обласної ради, що відбулася 19 березня, було додатково виділено 3 млн. грн. на оздоровлення дітей.

З 11 пільгових категорій дітей в зв’язку з обмеженням коштів в першу чергу за кошти обласного бюджету путівки надаватимуться дітям-сиротам, дітям-інвалідам, дітям учасників АТО і переселенців. За відсутності бажаючих путівки надаватимуться іншим пільговим категоріям – дітям працівників АПК, творчо обдарованим тощо.

Потрібно економічно спонукати органи влади до виділення коштів на оздоровлення. За погодженням голови облдержадміністрації путівки за кошти обласного бюджету розподілятимуться районам та містам пропорційно до кількості коштів, виділених у районному бюджеті чи в бюджетах сільських рад на території району. Якщо певний район не запланував коштів на придбання путівок, такому району путівки за кошти обласного бюджету не надаватимуться.

Керівники таборів прозвітували про підготовчу роботу до відкриття закладів до оздоровчого сезону.

n 2804154115

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework