У Житомирі відбудеться всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку - разом зі Стівеном Гокінґом!

У Музеї космонавтики відбудеться презентація книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» - запрошуємо усіх бажаючих!


У четвер, 10 листопада, в Музеї космонавтики ім. С.П. Корольова у Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку відбудеться презентація книги відомого британського фізика-теоретика Стівена Гокінґа та його доньки Люсі Гокінґ «Джордж і таємний ключ до Всесвіту».

У Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку перекладачка книги Ганна Лелів й співробітники музею розкажуть, чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя?

Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Зустріч відбудеться за сприяння Голови комісії з гуманітарних питань Житомирської обласної ради – Олени Галагузи.

Презентація книги «Джордж і таємний ключ до Всесвіту» буде надзвичайно корисною для діток, яким цікавий космос, а також для дорослих, які хочуть пригадати основи фізики та астрономії.

А ще це ідеальний спосіб заохотити школярів до вивчення Всесвіту. Адже книга Гокінґів не лише про зірки, планети, комети, астероїди і чорні діри... Це також розповідь про звичайного сучасного хлопчика.

У малого Джорджа - проблеми зі шкільними хуліганами, непорозуміння з батьками-вегетаріанцями, а ще у нього живе порося Фредді, якого сім'ї підкинули в коробці напередодні Різдва.

За допомогою чарівного комп'ютера хлопчик потрапляє у космос і подорожує по Всесвіту верхи на кометі.

Під час мандрівки Джордж (і ми разом з ним) бачимо та дізнаємося багато нового. Виявляється, на кометах є гейзери, три з половиною мільярди років тому в атмосфері не було кисню, а на Юпітері вже триста років, як бушує гігантський ураган.

Усе, що бачить Джордж, читач знайде на окремих сторінках книги: фото комет, астероїдів і навіть чорної діри. Також у книзі є простий та доступний довідник про космос.

Стівен Гокінґ - британський фізик-теоретик, відомий своїми дослідженнями в астрофізиці, зокрема теорії чорних дір, популяризатор наукових знань. Його вважають одним із найгеніальніших фізиків з часів Ейнштейна. Лукасівський професор математики й теоретичної фізики в Кембриджському університеті. Автор низки книг для дорослих та дітей.

Прочитано 2094 раз

Последнее изменение Вторник, 08/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework