До Житомира завітало свято баяна та акордеона

29–30 березня у Житомирі відбулися концерти в рамках V Всеукраїнського фестивалю «День українського баяна і акордеона». Місцем проведення заходів було обрано велику залу музичного училища ім. Віктора Косенка та обласну філармонію ім. Святослава Ріхтера.

Першого дня свій талант демонстрували: школярі третіх–четвертих класів і старших груп дитячих музичних шкіл Житомирщини, а також студенти, ансамблі викладачів музичного училища ім. Віктора Косенка та Житомирського коледжу культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. Більшість учасників і раніше брали участь у різноманітних музичних конкурсах та фестивалях, а для деяких виступ на «Дні українського баяна і акордеона» став дебютним.

Під час концерту акордеони та баяни гармонійно звучали разом з іншими інструментами, серед яких: домра, кларнет, гітара, скрипка, перкусія, ударні та інші. Концертна програма видалася досить насиченою: зі сцени лунали як українські народні пісні, авангард, так і розважальна й популярна музика. Це дозволило присутнім насолодитися багатобарвною палітрою різних музичних жанрів. Другого дня, у філармонії, відбувся концерт баяністів за участю Бориса Талька, нашого земляка, випускника музичного училища імені Косенка, консерваторії в Одесі, а нині аспіранта Одеської національної музичної академії та Володимира Чефранова, доцента цього ж навчального закладу.

Захід в черговий раз переконав, наскільки мелодійними, багатогранними є, здавалося б, такі звичайні музичні інструменти, як баян та акордеон. Також варто зазначити, що учасники фестивалю не змагалися між собою: не було призових місць, адже переможець — її величність музика!

Всі новини Житомира

 

Прочитано 1994 раз

Последнее изменение Пятница, 31/03/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework