×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

631 населений пункт планують об’єднати в 39 територіальних громад

Щоденно на засіданнях профільних комісій депутати обласної ради активно обговорюють реформу місцевого самоврядування, що стартувала в Україні.

n 2005154415Зокрема, йдеться про перспективний план формування територій громад Житомирської області.

На разі у проект плану Житомирської області включено 39  територіальних громад, в які об’єднаються 631 населених пунктів, повідомляє прес-служба ОДА.

Більшість районів запропонували утворити по 1 об’єднаній територіальній громаді. Деякі включили до плану по 2 та 3 громади.

Нагадаємо, голова облдержадміністрації Сергій Машковський під час робочої наради з керівниками районів інформував, що об’єднані територіальні громади матимуть додаткові переваги, починаючи від фінансових можливостей – отримання ПДФО, базових дотацій із державного бюджету, залучення інвестицій – до прав міст обласного значення та самостійного прийняття рішень.

Депутати обласної ради загалом підтримують шлях об’єднання територіальних громад, скорочення управлінського апарату на місцях. Водночас вони висловлюють і свої зауваження та пропозиції стосовно цих процесів. Зокрема, щодо об’єднання тих сільських громад, які прилягають до міст обласного значення, щоб, на їхню думку, не спровокувати конфлікт інтересів «місто-село», посилення відповідальності влади на місцях за розвиток громад тощо.

Думки більшості депутатів обласної ради збігаються, що реформа місцевого самоврядування назріла давно, і втілювати її потрібно, не зволікаючи. А пріоритетом має буде забезпечення доступності до якісних адміністративних та соціально-культурних послуг, і в жодному випадку не чиїсь амбітні чи політичні інтереси.

У роботі комісій беруть участь: заступники голови обласної державної адміністрації, директор Офісу реформ у Житомирській області Роман Слідзевський, керівники департаменту фінансів облдержадміністрації, представники організаційного відділу облдержадміністрації.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework