×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Куди піти вчитись, щоб потім мати роботу

Цього року у Житомирській області закінчують школу 7000 випускників. У них залишилися лічені тижні, щоб визначитись, куди піти навчатися після закінчення школи.

Куди піти вчитисьУ Житомирській області діє 38 спеціальних навчальних закладів. В тому числі, 22 коледжі, технікуми, училища; 11 відокремлених структурних підрозділів, інститут медсестринства, військовий інститут та 3 університети, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

Державне замовлення виконують Житомирський державний університет ім. І.Я.Франка, Житомирський державний технологічний університет, Житомирський національний агроекологічний університет, інститут медсестринства, 19 коледжів, технікумів, училищ.

Всі вони надають якісні знання. Обираючи навчальний заклад, фахівці радять заздалегідь подбати і про подальше працевлаштування. 

Модні спеціальності у вишах: агроном, архітектор, бібліотекар, журналіст, нотаріус, секретар, економіст, перекладач. Їхня зарплата коливається у межах 1,5 тс - 7 тис. грн. Але саме ці фахівці на сьогодні лідирують серед безробітних із вищою освітою. 

Натомість затребувані верстатники деревообробних верстатів, електрогазозварники, кухарі, молодші медичні сестри, оператори заправних станцій, оператори інформаційно-комунікаційних мереж, складальники взуття, слюсарі з ремонту автомобілів, слюсарі-сантехніки, трактористи, швачки. Їхні зарплати становлять ті самі  1,5 тис - 7 тис грн на місяць.

Також на ринку є професії, які мають незначний  попит в суспільстві: адміністратор, соціальний працівник, столяр, токар, машиніст екскаватора, маляр, перукар,  кондитер, оператор комп’ютерного набору, фрезерувальник, лісоруб, електрик дільниці.

До речі,  у 2014–2015 рр.  багато профільних навчальних закладів платять своїм студентам стипендії. У ПТУ стипендії в середньому 275 грн. Для студентів вузів I–II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодший спеціаліст або бакалавр –  550 грн.. Для студентів вузів III-IV рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр, спеціаліст, магістр –  730 грн. Соціальні стипендії для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків –  850 грн. на місяць, для студентів вузів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків –  1760 грн. у місяць.

Враховуючи Зміни до закону про освіту, діти учасників АТО, а також діти, що постраждали від війни, можуть отримати цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework